Kiderült, ki hozza a fesztiválbort az idei Sziget-rendezvényekre

agrarszektor.hu
Idén is a Borháló Borkereskedés lesz a vendéglátó egységek beszállítója a Sziget Kft. rendezvényein, amely az idei szezonban egy feltörekvő, mátrai pincészet boraival látja el az öt nagy nyári fesztivált.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Idén a Dubicz Borászat és Szőlőbirtokra esett a választásunk, az ő boraikat lehet majd kapni a Sziget Kft. rendezvényein" - mondta Kathona Krisztián, a Borháló beszerzési igazgatója a nyári fesztiválszezonra szánt borokat bemutató sajtótájékoztatón. A Borháló így idén már harmadszor lesz az öt nagy nyári Sziget-fesztiválon - a Volton, a Balaton Soundon, a Szigeten, a B.my.Lake-en és a Strand Fesztiválon - a vendéglátó egységek kizárólagos borbeszállítója.

Ezúttal a korábbiaknál szorosabb pincészet-kereskedő együttműködés eredményeként, a két fél - szakértelmük egyesítésével - együtt alkotta meg a Sziget alapborait, illetve együtt válogatták ki a rendezvényeken kínált palackos szortimentet.

A Borhálónak az elmúlt két év szigetes tapasztalatai mellett a cég által szervezett évi mintegy ezer borkóstoló visszajelzései, valamint a vendéglátós partnerektől érkező információk is segítettek a vásárlói igények letapogatásában, hogy ennek megfelelően alkossák meg a Dubicz birtokigazgatója, Krizsai Józseffel közösen az idei Sziget-fesztiválok csapra szánt borait. A fehér alapbor "Sziget White 2017 - for the cool ones", a rozé "Sziget Rosé 2017 - for the ones in love" fantázianéven kerül forgalomba.

"A fesztiválboroknak üdének, karakteresnek, fiatalosnak kell lenniük, akkor igazán jók, ha mindenki talál bennük valami szerethetőt" - hangsúlyozta Dunai Bernadett, a 110 hektáron szőlőt termesztő borászat társtulajdonosa. 

  A fehér alapbor gerincét kétötöd rész sauvignon blanc adja, a maradék háromötöd rész három további fajtából jön össze: chardonnay, pinot blanc és muscat ottonel. A rozéfröccsök az eladott mennyiséget tekintve az utóbbi években nemcsak felzárkóztak a fehérek mellé, hanem le is körözték őket. Az alkotók a Sziget Rosé esetében is intenzív, illatos alapborra törekedtek, amely háromötöd rész pinot noirból, kétötöd rész kékfrankosból áll össze.

A két alapbort hűtve, oxigéntől elzárva, acéltartályokban tárolják a pincészetben. Annak érdekében, hogy a gyors kiszolgálást biztosító csapológépekből mindig hibátlan, üde bor kerüljön a poharakba, a Borháló a rendezvények ideje alatt 10 literes bag-in-box, vagyis zsákos-dobozos kiszerelésben frissen letöltve, rugalmasan szállítja az alapborokat a helyszínekre. "A tavalyi 30 százalékos emelkedés a fesztiválokon való borfogyasztásban nagy részben annak köszönhető, hogy meg tudtuk oldani a bag-in-boksz megoldással, hogy az extrém hőségben is hideg italok kerüljenek ki a pultokból, így a fröccs valós alternatívájává válhatott a sörnek" - közölte Kathona.

A vörös alapbor 0,75-ös normál palackokban lesz kapható, ez egy gyümölcsös, barrique-jegyeket mutató 2016-os cabernet franc-kékfrankos házasítás, ami a "Sziget Red 2017 - for the hot-blooded" fantázianevet kapta.

"Az alapborok decije 450 forintba fog kerülni, ahogy az elmúlt két évben is" - mondta Kathona az agrárszektor.hu kérdésére, de elérhetők lesznek prémium, palackos borok is. A Borháló a 2018-as nyári szezonban egyébként nemcsak a Sziget-fesztiválokon működik közre, hanem például az EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02