2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Élelmiszer

Másfél milliárd forintot kap a tolcsvai borpince

Elindult a Nemzeti borkincstár program, amelyre a kormány közel másfél milliárd forintot biztosít. A program célja a tolcsvai borpince 390 ezer palack borának értékmegőrzése.
 
 

A kormány csaknem másfél milliárd forintot biztosít a Nemzeti borkincstár program keretein belül annak a 390 ezer palack bornak az értékmegőrzésére, amely 1860 óta gyűlt össze a tolcsvai muzeális borpincében. Az összeget a Tokaji Borvidék aszúiból és borkülönlegességeiből álló gyűjtemény borszakmai vizsgálatára, kezelésére, valamint a tárolás feltételeinek javítására, a bemutathatóság lehetőségeinek előkészítésére fordítják majd - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A pince nagyon rossz állapotban van, így a pincerekonstrukció elkerülhetetlenné vált. Ezzel együtt elkezdődik a borkészlet állagmegóvásával összefüggő borszakmai feladatok elvégzése, például a leltár, valamint a borkészlet érzékszervi, analitikai vizsgálata is.

A programot az Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Országos Borszakértő Bizottsággal és helyi borszakértőkkel, borászokkal, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) borászati és alkoholos italok igazgatóságával, valamint a Szent István Egyetem borászati tanszékével összefogva hajtja végre. A program 2019 december végéig tart és közben azt is megviszgálják, hogyan lehet a borászati kincset turisztikai szempontból hasznosítani - mondta Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu