Óriási lehetőségek a Tokaji borvidéken: így hódítják meg a világpiacot Szepsyék

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidékben megvan a lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is csúcsminőséget állítsunk elő, ehhez azonban nagyon sok lemondásra és szelekcióra van szükség - mondta ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője. Hozzátette, habár egy kis borvidékről van szó, mégis rengeteg egyediséget és minőséget hordoz, ezért ők azt tűzték ki célul, hogy ezt ne csak a hozzáértők ismerjék fel, hanem mindenki, aki szereti a bort.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A családi tulajdonú Szepsy Pincészet, és a hozzá tartozó szőlőbirtok a Tokaji borvidék egy százalékát teszi ki - tájékoztatott ifj. Szepsy István, akinek édesapja, Szepsy István, a Szepsy Pincészet tulajdonosa, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak a "Portfolio Agrárgazdaságért" kategória egyik jelöltje volt. Kiemelte, a klasszikus aszúbor mellett szamorodnit is készítenek, és 20 éve a portfóliójuk része a száraz bor, ezek fejlesztésén dolgoznak töretlenül 21 dűlőben és hat településen egy elég változatos összetételű birtokszerkezetben. 

A tokaji egy kis borvidék, mégis rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amivel biztos, hogy kevesebb mint tíz borvidék rendelkezik a világban. Habár Tokajnak sem minden négyzetmétere tudja ezt az egyediséget és minőséget, de mi azt tűztük ki feladatul, hogy megtanuljuk azokat a részleteket, amelyet ezt tudják

 - hangsúlyozta a vezető. Hozzátette, Tokajban megvan a lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is csúcsminőséget állítsunk elő, ehhez azonban nagyon sok szelekcióra van szükség, és azt a keveset kell bemutatni, ami Tokajon belül is valóban rendkívüli.

Tokaj olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami annyira egyedi ízvilágot tud, amit nem lehet lemásolni vagy megváltoztatni. Ugyanakkor az, hogy ez kitűnjön nemcsak a hozzáértők, de mindenki számára, sok olyan lemondással jár, ami a termékszelekciótól egészen a kommunikációig, valamint a cégvezetésig terjed. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?