2023. március 27. hétfő Hajnalka

Óriási lehetőségek a Tokaji borvidéken: így hódítják meg a világpiacot Szepsyék

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidékben megvan a lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is csúcsminőséget állítsunk elő, ehhez azonban nagyon sok lemondásra és szelekcióra van szükség - mondta ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője. Hozzátette, habár egy kis borvidékről van szó, mégis rengeteg egyediséget és minőséget hordoz, ezért ők azt tűzték ki célul, hogy ezt ne csak a hozzáértők ismerjék fel, hanem mindenki, aki szereti a bort.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A családi tulajdonú Szepsy Pincészet, és a hozzá tartozó szőlőbirtok a Tokaji borvidék egy százalékát teszi ki - tájékoztatott ifj. Szepsy István, akinek édesapja, Szepsy István, a Szepsy Pincészet tulajdonosa, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak a "Portfolio Agrárgazdaságért" kategória egyik jelöltje volt. Kiemelte, a klasszikus aszúbor mellett szamorodnit is készítenek, és 20 éve a portfóliójuk része a száraz bor, ezek fejlesztésén dolgoznak töretlenül 21 dűlőben és hat településen egy elég változatos összetételű birtokszerkezetben. 

A tokaji egy kis borvidék, mégis rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amivel biztos, hogy kevesebb mint tíz borvidék rendelkezik a világban. Habár Tokajnak sem minden négyzetmétere tudja ezt az egyediséget és minőséget, de mi azt tűztük ki feladatul, hogy megtanuljuk azokat a részleteket, amelyet ezt tudják

 - hangsúlyozta a vezető. Hozzátette, Tokajban megvan a lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is csúcsminőséget állítsunk elő, ehhez azonban nagyon sok szelekcióra van szükség, és azt a keveset kell bemutatni, ami Tokajon belül is valóban rendkívüli.

Tokaj olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami annyira egyedi ízvilágot tud, amit nem lehet lemásolni vagy megváltoztatni. Ugyanakkor az, hogy ez kitűnjön nemcsak a hozzáértők, de mindenki számára, sok olyan lemondással jár, ami a termékszelekciótól egészen a kommunikációig, valamint a cégvezetésig terjed. 

EZ IS ÉRDEKELHET

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?