2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Élelmiszer

Még mindig kevesen akarnak agrárszakmát tanulni

Partnerségi megállapodást kötött egymással a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az agrárszakképzés fejlesztése érdekében. A cél, hogy minél többen akarjanak továbbtanulni az agrárképzésben.
 
 

A most megkötött megállapodás célja, hogy a középfokú agrárszakképzés növelje az agrárvállalkozások versenyképességét és népességmegtartó erejét - jelentette ki a nagykátai aláíráson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szerinte a mezőgazdaság eredményessége nagymértékben függ az ágazatban dolgozók szakképzettségétől, a szakemberhiány megoldásától és az oktatás minőségétől.

A partnerségi megállapodás Pest megyében lehetőséget nyújt arra, hogy a kamara megállapodást kössön az iskolákkal és ehhez csatlakozhassanak az ágazati szereplők is - mondta Velkei József, a NAK Pest megyei elnöke. Kezdeményezik a képzési jegyzék korszerűsítését, illetve a szakmai- és vizsgakövetelmények módosítását a mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz tartozó 80 szakmakörben.

A korábban elfogadott Tessedik Sámuel agrárszakképzési koncepció megújítja az agrárszakképzés rendszerét és fejleszti a duális képzést - tette hozzá Fazekas Sándor. A mezőgazdasági gépészképzésre jelentkezők száma például 2013 óta megduplázódott, így 1200-ról 2500-ra nőtt - szögezte le.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu