Megállapodást kötött a három magyarországi agrárképző egyetem

Megállapodást kötött a három magyarországi agrárképző egyetem

MTI
Szövetségi és együttműködési megállapodásokat kötött a három magyarországi agrárképző egyetem, az ebből létrejövő tudásbázis a jövő agráriumát alapozhatja meg - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az intézmények a Debreceni Egyetem Agrárkabinetjének ülésén írták alá a megállapodásokat. Az intézmény a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel, a Széchenyi István Egyetemmel (SZIE), továbbá a AKI Agrárközgazdasági Intézettel működik együtt. A kapcsolatépítést az innovációs kihívásokkal, a hatékonyság növelésével, az oktatási és kutatási lehetőségek kihasználásával indokolták. A Magosz elnöke szerint a versenyképesség alapját jelentő tudás a 21. század legnagyobb értéke - írták. Jakab István az egyetemi agrárkabinet ülésén az agrárium gyors változásai miatt sürgette az egységes tudásbázis megteremtését, hangsúlyozva, hogy az innovációkat nem csak létrehozni, de használni is szükséges - tették hozzá.

A közlemény szerint a megállapodásokat a partnerintézmények vezetői is üdvözölték. Friedler Ferenc, a SZIE rektora szerint az agráriumra példaként tekinthet a magyar felsőoktatás, mert egymással versengő, mégis együttműködő szerepelők rendszerét hozta létre. Goda Pál, az AKI igazgatója úgy véli, az együttműködések létjogosultságát az elmúlt évek tapasztalatai is igazolták. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja azt emelte ki, hogy a jövő szakemberei az ipari elvárásokhoz igazodó jogosítványokkal rendelkezzenek - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?