2021. január 18. hétfő Piroska

Hírek - Élelmiszer

Mi lesz velünk? - 2050-ig szólnak a nagyívű tervek

Októberben lezárul a nemzeti élelmiszergazdasági program társadalmi egyeztetése - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A program 2050-ig jelöli ki az irányvonalat.
 
 

A kormány a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható, egészséges és minőségi élelmiszert előállító mezőgazdaságban látja a jövőt, amely teljesítményének és hozzáadott értékének folyamatos növelése révén aktívan hozzájárul a nemzetgazdaság fejlődéséhez, valamint a vidéki térségek munkahelyeinek gyarapításához – mondta az Agrárgazdasági Tanács rendkívüli ülésén Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. A fő irányvonalakat 2050-ig határozták meg, mivel a mezőgazdasággal, a magyar élelmiszerek termelésével és előállításával foglalkozóknak hosszú évtizedekre kell terveznie.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A tárca szeptemberben bocsátotta társadalmi vitára a Magyarország élelmiszergazdasági programja 2016-2050 című dokumentumot. A társadalmi-szakmai vitát annak érdekében kezdeményezte, hogy a nemzeti élelmiszergazdasági programot az ágazati partnerekkel együtt alakítsa. Az államtitkár aláhúzta, a jövő élelmiszergazdasága a tudásra és az innovációra épül.

Szakmai becslések szerint a magyar élelmiszergazdaságban 60 százalékkal több termelési potenciál rejlik, de a világpiacon prémium minőségű termékekkel kell megjelenni. A programtervezet az agrobizniszt egységként kezeli, mivel napjainkra az élelmiszerlánc átfogó módon integrálódott hálózattá vált. Ebbe a mezőgazdasági üzem termelőtevékenységén kívül a mezőgazdasági termelőfelhasználást szolgáló valamennyi tevékenység és az üzemek termékeinek feldolgozása és forgalmazása is beletartozik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu