Milliárdos bővülés a magyar kézben lévő zöldség-gyümölcs feldolgozóban

MTI
Több mint 2,1 milliárd forintból növelte feldolgozó- és tárolókapacitását a gyümölcsök-zöldségek feldolgozásával foglalkozó karcagi székhelyű Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékfeldolgozó Zrt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar családi tulajdonban lévő vállalat közleménye szerint a beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert 750 millió forint európai uniós támogatással valósult meg. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A feldolgozási kapacitás azzal növelték, hogy a pénzből fejlesztették a technológiai gyártóvonalakat és új fagyasztóalagútat telepítettek. A fejlesztés eredményeként a két üzemben, Karcagon és Nyírlugoson körülbelül 50 százalékos termelésnövekedést értek el két év alatt. 30 ezer tonnáról 40 ezer tonnára nőtt a kapacitás, ebből a nyírlugosi gyáregységben 19 ezer tonnáról 32 ezer tonnára. Az új mélyhűtő tárolók felépítésével a tárolókapacitás is nőtt, a két gyáregységben több mint 50 százalékkal. 

A cég közölte: a fejlesztések hozzájárulnak a cég versenyképességének javulásához, piacai megtartásához, illetve a tervezett piacbővítéshez. Az AgroSprint Zrt. belföldi értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 3,2 milliárd forintot, külföldi értékesítésének nettó árbevétele a 8,1 milliárd forintot. A társaság adózott eredménye 2017-ben több mint 1,1 milliárd forint volt, 2018-ban mintegy 970 millió forint.

A vállalat honlapján szereplő adatok szerint 80 százalékban exportálják a termékeiket, 20 százalékot adnak el belföldön. Több mint 35 országgal alakítottak ki kereskedelmi kapcsolatokat, partnereik vannak Európában, a Távol- és a Közel-Keleten, illetve Kanadában. 

A vállalat a kilencvenes évek végén építette fel gyorsfagyasztó hűtőüzemét Karcagon, 2005-ben útjára indította leányvállalatát Romániában, a Maros megyei Beresztelkén. A cég 2008-ban megvásárolta nyírlugosi fagyasztóüzemet, így bővítve a zöldség-gyümölcs termékpalettát. Ma már több mint harmincféle terméket dolgoznak fel üzemeikben. A cégnél a leányvállalatokat is beleszámítva csaknem 250-en dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02