2021. április 19. hétfő Emma

Hírek - Élelmiszer

Nem akar ketreces tojást forgalmazni a Spar Magyarország

Legkésőbb 2025-től nem forgalmaz majd ketreces tartásból származó tojásokat a Spar Magyarország. Ezzel egyidejűleg pedig bővítik a szabad tartásból és biotartásból érkező tojások választékát. Ausztriában a SPAR már 2004 óta nem értékesít ketreces tartásból származó tojásokat.
 
 

A hagyományos ketreces tojótyúktartást már 2012 óta törvény tiltja az Európai Unió teljes területén, de úgynevezett kiépített tojóketrecekben a tartás továbbra is megengedett. A Spar Ausztria csoport szlovéniai, horvátországi, olaszországi és magyarországi leányvállalatai most célul tűzték ki, hogy fokozatosan felszámolják a kiépített tojóketreces tartásból származó tojások értékesítését is, és már csak tyúkólas tartásból, szabad tartásból vagy biotartásból származó tojásokat árulnak majd. Ausztriában ugyanakkor már 2004 óta nem árulnak ketreces tartásból származó tojást - írja közleményében a Spar Magyarország.

Az egyes országokban eddig a termelési kapacitás hiánya akadályozta a korábbi átállást. Azért, hogy a beszállítók számára is lehetővé tegyék az átálláshoz szükséges átalakításokat és beruházásokat, a Spar a jövőben évente 10 százalékkal fogja csökkenteni a ketreces tartásból származó tojások arányát.

A tervek szerint a ketreces tartásból származó tojások legkésőbb 2025-re eltűnnek valamennyi Spar-áruház polcairól.

A kép forrása: SPAR_Fotó (© SPAR/Grabner)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu