2019. október 15. kedd Teréz

Hírek - Élelmiszer

Tovább pörög a tojásbotrány: egyre többen kérnek maguk ellen hatósági ellenőrzést

A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) annak igazolására, hogy gazdaságaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) tulajdonában lévő Koronás Tojás védjegyet (mely szimbólum megjelenik a csomagoláson, s magán a tojáson is) használó tojáspiaci vállalkozások is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) intéző bizottsága indított a közelmúltban.  A kezdeményezést azért indították, mert ezzel kívánják igazolni, hogy a közelmúltban előfordult, néhány fipronilos tojásszennyezési eset ellenére a hazai étkezési tojások biztonságosan fogyaszthatók.

A védjegyet használó vállalkozások most ugyancsak úgy döntöttek, hogy önkéntesen kezdeményeznek gazdaságaikban Nébih-ellenőrzéseket annak alátámasztására, hogy állatállományaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket.


Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu