2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Visszaszólt Győrffynek a CBA: nem tolnak ki a magyar tejekkel

Támogatja a CBA Kereskedelmi Kft. a tej áfakulcsának csökkentését és elkötelezett a magyar tejtermékek iránt is – reagált a vállalat arra a közleményre, amelyben Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke „szégyennek és tragikusnak” nevezte, hogy a NAK tejpiaci egyeztetésén a magyar tulajdonú üzletláncok – így a CBA – képviselői nem vettek részt. Az ágazati szereplők szerint növelni kell a belföldi tejfelvásárlási árakat, különben a tehéntartók külföldön adják el a tejet, itthon pedig hiány alakulhat ki.
 
 

A CBA Kereskedelmi Kft. a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács egyeztetésein, illetve a Mélykuti Tibor terméktanácsi elnökkel folytatott személyes megbeszéléseken már többször jelezte, hogy maximálisan támogatja a tej áfájának csökkentését, ami enyhítheti a termelők problémáit – fogalmazott MTI-hez eljuttatott közleményében a társaság. A magyar üzletlánc továbbra is elkötelezett a magyar termékek, így a magyar tejtermékek iránt is - tették hozzá.

Mint ismert, Győrffy Balázs tegnap „szégyennek és tragikusnak” minősítette, hogy a NAK-nál tartott tejpiaci egyeztetésen éppen a magyar tulajdonú üzletláncok – a CBA mellett a Coop és a Reál – nem vettek részt. A megbeszélésen a tejek áfakulcsának további csökkentése mellett arról volt szó, hogy növelni kell a nyomott hazai tejfelvásárlási árakat, különben az állattartók a jobb árat kínáló exportpiacokon értékesítik a tejet, belföldön pedig tejhiány alakulhat ki.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu