Csányiék egymilliárdot buktak a mohácsi vágóhídon a hentesek miatt

agrarszektor.hu
Egymilliárd forintot bukott Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató mohácsi vágóhídi beruházása azon, hogy hiány van hentesekből a hazai piacon. Ennyivel kellett növelni ugyanis a munkaerőköltségeket, hogy szakembereket találjanak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Már az idén 600-700 ezer darabos sertésvágásszámot terveznek a hivatalosan április végén megnyíló mohácsi vágóhídon - nyilatkozta az Inforádiónak Csányi Sándor. Szerinte tudják is tartani a tervet, mert a vágások nagy részét a Bonafarm-integrációban részt vevő 150 kisebb-nagyobb vállalkozás segítségével állítják elő, és 70-80 százalékban önellátásra törekednek.

Csányi Sándor szerint alapvető probléma a munkaerőhiány, és emiatt "buktak egymilliárd forintot az eredeti tervekhez képest". Ennyivel több ugyanis a munkaerőköltség, mert nagy hiány van hentesekből és húsipari szakemberekből. Korábbi közlések szerint a mohácsi vágóhíd 21 milliárd forintos beruházással valósult meg,

Mint ismert, a mohácsi vágóhidat az MCS Vágóhíd Zrt. építette fel, amely Nagy György milliárdos befektető érdekeltségébe tartozik. Csányi Sándor, illetve a tulajdonában lévő Bonafarm Csoport nem tulajdonos az MCS-ben, de a céggel együttműködési megállapodást kötött.

Bár a Bonafarm tagjaként működő Pick Szeged Zrt. kezdetben résztulajdonosa volt az MCS-nek, illetve jogelődjének, a szegedi húsipari vállalat a beruházás megindulása előtt kilépett. A Bonafarm a döntést a beruházás egyszerűsítésével és gyorsításával indokolta. A vágóhíd felépítése után ugyanakkor ismét felmerült, hogy a Csányi-féle Bonafarm tulajdont szerez az MCS-ben.

Az új vágóhíd egy műszakban évi egymillió sertés levágására lesz képes. Csányi Sándor szerint integrációjuk folyamatosan bővül, ezért azt szeretné, ha nem egy, hanem két műszakban dolgozna majd a vágóhíd. Ráadásul van érdeklődés a Mohács környéki területekről is, és  külföldről is hoznának hozzájuk vágást - tette hozzá.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?