2020. február 17. hétfő Donát

Hírek - Európai Unió

EB: magántárolással csökkentené a sertésárakat

A sertéshús ágazatban kialakult nehéz piaci helyzet enyhítésére az Európai Bizottság rendeletben hirdette meg a sertéshús magántárolási támogatását. Az intézkedés célja, hogy a piacról ideiglenesen sertéshúst vonjanak ki. A kínálatszűkítéssel a sertésárak további csökkenése megállítható.
 
 

A magántárolási időszak lejárta után a feldolgozók a sertéshúst várhatóan kedvezőbb piaci helyzetben értékesíthetik a belső piacon vagy harmadik országokban. A magántárolás alkalmazása közvetve a termelőket is segíti, hiszen a vágósertések felvásárlási ára a kínálat szűkülése miatt várhatóan emelkedni fog – olvasható a kormany.hu oldalon.

A Bizottság várhatóan addig tartja majd fenn ezt a támogatási lehetőséget, ameddig azt a piaci helyzet ismeretében szükségesnek tartja.

A sertéshús magántárolását 90, 120, vagy 150 napra lehet igényelni. A támogatást azok a feldolgozók (vágóhidak) vehetik igénybe, amelyek vállalják, hogy a tárolásra felajánlott húst a fent említett ideig raktározzák. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a támogatást a kérelem benyújtásától számított 120 napon belül fizeti ki.

A sertéshús magántárolásával kapcsolatos minden fontos gyakorlati információ megtalálható az MVH honlapján.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu