Harmadik alkalommal hirdették meg az Élelmiszerlavina Önkormányzati Programját (Sajtóközlemény)

agrarszektor.hu
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta által közösen alapított kezdeményezés célja, hogy a pályázók a támogatás keretében felajánlott vetőmag segítségével helyi összefogással zöldségeket termeljenek, az előállított élelmiszert pedig ingyenes adomány keretében eljutassák a környéken élő rászorulókhoz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Február 27-ig várják még azon közhasznú szervezetek, oktatási intézmények illetve önkormányzatok jelentkezését, akik részt szeretnének venni a programban. A pályázó feladata, hogy a termelési folyamatba munkaképes rászorulókat vonjon be, akik a projekt során szerzett gyakorlati tapasztalatukat a későbbiek során saját kertjükben is kamatoztatni tudják. Az emberi erőforrás mellett a pályázónak biztosítania kell a megművelésre alkalmas földet, a munkaeszközöket, szakmai felügyeletet és a megtermelt zöldségek szétosztását is. 

A megvalósításhoz a pályázók partnerként egyéb szervezeteket is bevonhatnak, a pályázat kiírói kifejezetten preferálják azokat a pályázatokat, amelyek széles helyi összefogásra épülnek. A munkához szükséges vetőmagot a Syngenta biztosítja, amely a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül jut el a győztesekhez. 

A korábbi évek során a program nagy népszerűségnek örvendett: a munka 2011-ben 14 településen, közel 38 hektár területen mintegy 200 rászoruló, közmunkás és önkéntes bevonásával zajlott. A megtermelt zöldségek 3500 rászorulóhoz jutottak el országszerte.

A pályázati kiírás és pályázati adatlap letölthető a www.elelmiszerbank.hu/elelmiszerlavina weboldalról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. február 27.

A pályázatokat az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címre várjuk. A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?