2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Európai Unió

Rekordösszeggel reklámozzák az uniós agrártermékeket

Mintegy 170 millió euróra növelte idén az Európai Bizottság (EB) az európai mezőgazdasági termékek népszerűsítésére fordítható támogatást. Az összeg legnagyobb része az uniós termékek promóciójára szolgál nem uniós országokban, de hangsúlyt fektetnek a fogyasztók minőséggel kapcsolatos tájékoztatására is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

169 millió euróra, azaz mintegy 52,4 milliárd forintra növelte az Európai Bizottság idén az európai mezőgazdasági termékek unión belüli és világszintű népszerűsítésére fordítható támogatás összegét. Az EB tájékoztatása szerint a programok társfinanszírozására kiírt pályázati felhívásban közzétett összeg 27 millió euróval magasabb a 2017-esnél. Pályázni uniós kereskedelmi szervezetek, termelői szervezetek és promóciós tevékenységekért felelős agrár-élelmiszeripari szervezetek jogosultak. A benyújtási határidő 2018. április 12.

A támogatás mintegy kétharmada uniós élelmiszeripari termékek népszerűsítésére szolgál nem uniós országokban, főként olyanokban, ahol jelentősen növekedhet az európai agrár-élelmiszeripari export. Ilyenek például Kanada, Japán, Kína, Mexikó és Kolumbia – mondta Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztos.

Az unión belüli programokban a fogyasztók tájékoztatására helyezik a hangsúlyt a minőséggel kapcsolatos uniós rendszerekről és címkékről, így például a földrajzi jelzésekről és a biotermékekről. Az ágazati támogatásból főként a fenntartható állattenyésztést - többek között a juh- és kecsketartást - ösztönzik. Külön keretet fordítanak az egészséges étkezést népszerűsítő, illetve a gyümölcs- és zöldségfogyasztást ösztönző kampányokra. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu