Orbán: ez a vita egyetlen gazdát sem érinthet

agrarszektor.hu
Vita folyik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jövőjéről, de a gazdálkodókat egyáltalán nem érinti majd, bármi is lesz annak kimenetele - jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök. Mint ismert, az MVH a közelmúltban rendkívül éles, nyilvánosság előtti vitát robbantott ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és a hivatalt felügyelő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter között.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egyáltalán nem érinti majd a gazdákat, mi lesz az MVH jövője - szögezte le a parlamentben Orbán Viktor, aki Legény Zsolt MSZP-s képviselő azonnali kérdésére reagált. Elismerte ugyanakkor, hogy a hivatal jövőjéről jelenleg is vita folyik.

Mint ismert, az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő MVH miatt példátlanul éles, nyilvánosság előtti vita robbant ki a közelmúltban két kormánytag, Lázár János és Fazekas Sándor között. Lázár János az úgynevezett az állami bürokráciacsökkentő intézményi csomag részeként az MVH megszüntetését szorgalmazta, Fazekas Sándor viszont határozattan kiállt az MVH mellett.

A Lázár-féle elképzelések kapcsán felmerült, hogy az MVH megszüntetése, illetve átszervezése új uniós akkreditációs folyamatot tenne szükségessé, amely alatt semmilyen uniós agrár- és vidékfejlesztési forrást nem lehetne kifizetni Magyarországon. Orbán Viktor most vélhetően e dilemmára utalt, amikor azt említette, hogy a gazdálkodókat nem érintheti az MVH-ról folyó vita kimenetele.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03