Közös felelősséggel a klímaváltozás ellen

agrarszektor.hu
A fosszilis tüzelőanyagok használatának, valamint a környezetre káros gázok kibocsájtásának csökkentése kulcsfontosságú, hiszen Közép-Kelet Európa energiaimportja nagyrészt egy forrásból származik. A régió államainak közösen kell felelősséget vállalniuk a klímaváltozás elleni harcban. A cél elérése érdekében olyan projekteket kell megvalósítani, amelyek hozzájárulhatnak a nemzeti és az európai klímastratégiákban rögzített vállalások teljesítéséhez - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a "Low Carbon Finance Forum" c. rendezvényen Londonban, 2011. október 24-én.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A főként a zöldgazdaság fejlesztésével, a megújuló energiaforrások támogatásával, az alacsony CO2-kibocsájtású beruházásokkal foglalkozó rendezvényen szakértők, illetve a állami és az üzleti szféra képviselői vettek részt, az elnöklés pedig a magyar és angol szakminiszterekhez köthető. Az elsődleges cél az volt, hogy segítsék a kapcsolatfelvételt a nyugat-európai beruházók és a közép-kelet-európai országok képviselői között.

Fellegi kiemelte, hogy jelenleg több tényező is akadályozza a zöld beruházások létrejöttét, többek közt a hitelválság, a gazdasági válság, az adott célra fordítható költségvetési keret és a magánforrások csökkenése, valamint a tény, miszerint az EU emisszió kereskedelmi rendszeren belül az EUA egységek árai jóval alacsonyabbak a Bizottság által előrevetített áraknál, ami miatt a befektetői tőke más irányba áramlik.

A régió államainak a nyugat-európai befektetők számára is vonzó, az alacsony CO2-kibocsájtású technológiák megvalósítását elősegítő feltételeket kell létrehozniuk.Fellegi elmondta, a magyar állam nyitott rá,hogy a Magyar Fejlesztési Bankkal karöltve folyamatos konzultációt tartson fenn az Egyesült Királyságban már működő, a zöld tervek fejlesztését segítő Zöld Bankkal - írja az energiainfo.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?