Argentína megemeli a biodízelexportra kivetett adóját

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb biodízel exportőre magasabb adóval sújtja biodízelexportját, Franciaország és az Egyesült Államok rajta tartja a szemét a gabonaárakon és ha kell, készek G20-találkozót is összehívni.Az Unióban eközben romlanak az olajosmagtermés-kilátások az USDA szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.


Argentína megemeli a biodízel-exportra kivetett adót a korábbi 20 százalékról 32 százalékra, derül ki az argentín kormány által kiadott hivatalos közleményből. A dél-amerikai ország a világ legnagyobb biodízel exportőre, amit szójaolajból készítenek. Az ország a világ legnagyobb szójaolaj és a szójagyártója is.


A nem rég hivatalba lépett új francia agrárminiszter bejelentette, hogy Franciaország és az Egyesült Államok folyamatosan figyelik az emelkedő gabona-és szójaárakat, és ha úgy látják vészhelyzetre hivatkozva G20 találkozót fognak összehívni.


Az amerikai mezőgazdasági minisztérium szerint a nem megfelelő időjárás miatt alacsonyabb olajosmagtermést for eredményezni 2012/13-ban az Európai Unióban. Az USDA szerint az olyan fő olajosmagvak mennyisége mint a napraforgó, szójabab és a repcemag 3,8 százalékkal, 27,6 millió tonnára fog visszaesni a tavalyi évhez képest.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02