Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Somogy megyében

Fontos megállapodás született: óriási változások jöhetnek Somogy megyében

agrarszektor.hu
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. A dokumentum ünnepélyes aláírásán elhangzott: az erőforrások összevonásával sikerül kiaknázni a térségben rejlő lehetőségeket, elsősorban az agrár- és vidékfejlesztés, valamint az élelmiszergazdaság területén - derült ki az egyetem közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vadgazdálkodási, környezetvédelmi, állategészségügyi, állattenyésztési, növénytermésztési, vidékfejlesztési területen, valamint az agrártámogatást érintő feladatok mentén is szorosan együttműködik a MATE és a Somogy Vármegyei Kormányhivatal. A két intézmény kapcsolata nem újkeletű, de a jövőben tovább mélyül és szélesedik a partnerség.

A kormányhivatal mint a vármegye egyik legnagyobb foglalkoztatója, fontos partnere az egyetemnek, ráadásul a két intézmény számos ponton kötődik egymáshoz. A MATE stratégiai célja, hogy szoros és jó kapcsolatot ápoljon a gazdasági és társadalmi élet szereplőivel, ebbe a szemléletbe illeszkedik bele a kormányhivatallal megkötött megállapodás is

- hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a megállapodás ünnepélyes aláírásán, Kaposváron.

A szakember hozzátette: a MATE létrejöttével tovább bővültek a lehetőségek, jelentősen emelkedett a rendelkezésre álló humánerőforrás, amely a térség fejlesztésnek szolgálatába áll. Somogy megye részéről a megállapodást Dr. Neszmélyi Zsolt főispán írta alá.

A hivatal és az egyetem között a korábbi években is volt kapcsolat, hiszen a duális képzésben tanuló hallgatók közül többen is a kormányhivatalban végezték a szakmai gyakorlatot, és volt, aki diplomaszerzés után itt is helyezkedett el, azóta is a közigazgatási apparátust erősíti

- hangsúlyozta Dr. Neszményi Zsolt.

A szakember hangsúlyozta, hogy az együttműködés a vármegye minden állampolgárát szolgálja, hiszen az egyetemen megszerzett korszerű tudásnak köszönhetően az ügyfeleket még magasabb színvonalon tudják kiszolgálni. Az együttműködés hosszútávú célja a vidék népességmegtartó képességének növelése, az agrárszakember-utánpótlás biztosítása, a munkaerőpiac igényeinek hatékony kiszolgálása, illetve a térség versenyképességének támogatása. Emellett kiemelt szerepet kap a klímavédelem és a fenntarthatóság, az éghajlat- és környezetbarát gazdálkodási módszerek, új technológiák népszerűsítése is. Az együttműködés aláírásáról készült videó az alábbi linken tekinthető meg.

(Címlapkép forrása: MATE)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31