Minden második ember utcára kerülhet az új földtörvény miatt

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági Szövetkezetek és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkára a kilencvenes évek elején történt vagyonnevesítéshez, valamint a kárpótlás és a szövetkezetek szétveréséhez hasonlította a kormány új földtörvényét, mely intézkedések hatására élelmiszertermelésünk 40 százalékkal csökkent.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A törvény elfogadása különösen kedvezőtlen lenne a mezőgazdasági termelés felét adó társas vállalkozásoknak, mivel a magángazdálkodókat tervezi helyzetbe hozni. A mezőgazdasági társas vállalkozások jelenleg százezer munkavállalót foglalkoztatnak, a törvény végrehajtásának tempójától függően egy-két év alatt azonban minden második ember az utcára kerülhet - tette hozzá Horváth Gábor.

További negatív következmény lehet, hogy a magántulajdonosok előtérbe kerülésével mintegy 50 milliárd forintra nőhet a szektor kiesése, hiszen az agrárcégek a költségvetésnek most évente 100-150 milliárd forintot fizetnek be különböző adók és járulékok formájában, míg a családi gazdaságok 20-30 milliárdot. Emellett 30-ról 40 százalékra emelkedhet a szürkegazdaság részesedése a földadó kiterjesztésének köszönhetően, a GDP pedig akár egy százalékponttal is visszaeshet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?