Földtulajdonosok figyelem: bejelentési kötelezettség hó végéig!

agrarszektor.hu
NAK: szeptember 30-ig kell színt vallaniuk a tulajdonosoknak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a földhasználók figyelmét, hogy 2013. szeptember 30-ig tegyenek eleget földhasználati bejelentési kötelezettségeiknek. Erre szerintük a pontos földhasználati adatbázis létrehozása miatt van szükség. A NAK szerint "várhatóan a földhasználati viszonyok átláthatóbbak lesznek, könnyebben felszámolhatják a jogszabályok kikerülését szolgáló megállapodásokat, és csak azok juthatnak majd földhöz, akik jogosultak arra".

A bejelentési kötelezettség az egy hektár alatti földtulajdonosokra is vonatkozik: ha termőföldet, illetve mező- vagy erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földet használnak (azaz a földrészletet az ingatlan-nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, fásított terület művelési ágban vagy halastóként tartják nyilván), kötelesek bejelenteni.

A bejelentést megtehetik 2013. szeptember 30-ig személyesen a legközelebbi földhivatalban vagy postai úton a földhivatal honlapjáról letöltött, megfelelő formanyomtatványok elküldésével. A bejelentés díjmentes.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?