Hortobágyi földbotrány: az államnak adott igazat a Kúria

agrarszektor.hu
Jogerősen pert nyert a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) több olyan pályázó ellen, akik nem vesztettek az állami földekre korábban kiírt haszonbérleti pályázaton. A vesztesek a HNP-t és a nyertes haszonbérlőt perelték be, de a Kúria szerint a HNP jogszerűen járt el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fenntartotta a Kúria a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét arra vonatkozóan, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság nem sértett jogszabályt három vitatott haszonbérleti szerződés megkötésekor - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. A Kúria, mint felülvizsgálati bíróság megállapította, hogy a bírói fórumok egységesek abban, hogy a HNP jogszerűen és szabályosan járt el a haszonbérleti szerződés megkötésére irányuló pályázati eljárásban, nem sértett jogszabályt, nem kerülte meg azt és a megkötött haszonbérleti szerződés nem ütközik jó erkölcsbe.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


2014 decemberében több - a haszonbérbeadásra irányuló pályázati eljárásban - nem nyertes pályázó kezdeményezett peres eljárást a HNP és a nyertes haszonbérlő ellen a haszonbérleti szerződés érvénytelenségének megállapítása érdekében. A Kúria döntése ellen jogorvoslati lehetőség nincs, az ügyben a pereskedés vélhetőleg befejeződött - áll a közleményben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?