Áll a bál! Lebukott a somogyi termőföld-tolvaj

MTI
Bűncselekmény útján szerzett tizenkilenc termőföld visszaadásáért indított polgári pert a Somogy Megyei Főügyészség a közelmúltban - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján, az ügy előzménye egy büntetőeljárás, amelynek vádlottja elhunyt rokonai nevében készített meghatalmazásokkal kötött ajándékozási szerződéseket, és ezek felhasználásával megszerzett összesen 44,5 hektárnyi, 1694,36 aranykorona értékű ingatlant.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A főügyészség közjogi szakága keresetében azt kéri a Kaposvári Törvényszéktől, hogy az eredeti tulajdonosok tulajdonjogának visszajegyzése mellett törölje az ingatlan-nyilvántartásból a vádlottnak, egyben a polgári per alperesének az érintett földekre bejegyzett tulajdonjogát.

Hangsúlyozták, az ügyészség közérdekre alapított fellépését az a nyilvánvaló társadalmi érdek indokolja, hogy töröljék az ingatlan-nyilvántartásból a bűncselekménnyel szerzett tulajdont. Erre különösen akkor van szükség, ha a büntetendő tevékenység a nemzeti vagyon részét képező termőföldek megszerzésére vonatkozó szigorú szabályok kijátszására is irányul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?