2022. október 5. szerda Aurél

Pokoli hőség: 50 fok van Észak-Indiában

agrarszektor.hu
Észak-Indiában az utóbbi napokban 50 fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála. A hőhullám miatt vízhiány alakult ki. Szomjaznak a földek és az állatok, a monszun pedig késik.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

50,6 Celsius fok volt a hétvégén Churu városában, Radzsasztánban és egész Indiában 45-50 fok körüli hőmérsékleteket mértek, ahol 200 millióan laknak. A hatóságok eddig néhány halálos esetről számoltak be, amit a forróság okozott. Az Indiai Meteorológiai Intézet szerint a hőhullám egész héten megmarad. Hőségriadót hirdettek ki, Új Delhiben például azt tanácsolták az embereknek, hogy ne is menjenek utcára napközben. Számos városban vízkorlátozást vezettek be, a tavak és a folyók kiszáradása miatt.

A beszámolók szerint a gazdáknak az is gondot okoz, hogy vizet találjanak a szomjas állatoknak és a kiszáradó földeknek - számolt be több indiai és ausztrál hírportál. Az AFP-nek egy helyi gazdálkodó, Raghunath Tonde elmondta, hogy minden harmadik nap jár a környéken egy lajtoskocsi a közeli városból, abból tudnak ivóvízhez jutni, mert a kutak és a környék folyói, tavai mind kiszáradtak: "Féltjük az életünket és a környezetünkét" - tette hozzá Tonde.

India több, mint 40%-át sújtja a szárazság. A monszun, aminek már meg kellett volna érkeznie, egy hete késik. Az indiai félsziget az utóbbi időben drasztikus időjárás-változásoktól szenved a klímakatasztrófa miatt: gyakoriak a szárazságok, aztán a hirtelen viharok és áradások.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01