Pokoli hőség: 50 fok van Észak-Indiában

agrarszektor.hu
Észak-Indiában az utóbbi napokban 50 fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála. A hőhullám miatt vízhiány alakult ki. Szomjaznak a földek és az állatok, a monszun pedig késik.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

50,6 Celsius fok volt a hétvégén Churu városában, Radzsasztánban és egész Indiában 45-50 fok körüli hőmérsékleteket mértek, ahol 200 millióan laknak. A hatóságok eddig néhány halálos esetről számoltak be, amit a forróság okozott. Az Indiai Meteorológiai Intézet szerint a hőhullám egész héten megmarad. Hőségriadót hirdettek ki, Új Delhiben például azt tanácsolták az embereknek, hogy ne is menjenek utcára napközben. Számos városban vízkorlátozást vezettek be, a tavak és a folyók kiszáradása miatt.

A beszámolók szerint a gazdáknak az is gondot okoz, hogy vizet találjanak a szomjas állatoknak és a kiszáradó földeknek - számolt be több indiai és ausztrál hírportál. Az AFP-nek egy helyi gazdálkodó, Raghunath Tonde elmondta, hogy minden harmadik nap jár a környéken egy lajtoskocsi a közeli városból, abból tudnak ivóvízhez jutni, mert a kutak és a környék folyói, tavai mind kiszáradtak: "Féltjük az életünket és a környezetünkét" - tette hozzá Tonde.

India több, mint 40%-át sújtja a szárazság. A monszun, aminek már meg kellett volna érkeznie, egy hete késik. Az indiai félsziget az utóbbi időben drasztikus időjárás-változásoktól szenved a klímakatasztrófa miatt: gyakoriak a szárazságok, aztán a hirtelen viharok és áradások.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?