Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

agrarszektor.hu
Magyarország Kormánya és az Iraki Köztársaság Kormánya azzal a szándékkal, hogy az országaik közötti gazdasági, kereskedelmi, tudományos és műszaki együttműködést erősítsék, és a hosszú távú partnerség, a bizalom és a kölcsönös előnyök alapján nemzeti joguk keretein belül a kétoldalú kapcsolataikat fejlesszék; megállapodtak egymással.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A megállapodás hatálya kiterjed a mezőgazdaság, környezetvédelem és élelmiszeripar területére is. A kétoldalú együttműködés keretében - a teljesség igénye nélkül - erősíteni fogják a két ország vállalkozásainak kapcsolatát, elősegítik az új lehetőségek keresését a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számára és erősítik a regionális és nemzetközi együttműködést a harmadik országokban - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A megállapodás végrehajtásának biztosítása céljából vegyes bizottság alakul a két ország kormányainak képviselőiből és a piaci szereplőkből. A megállapodás az utolsó olyan értesítés kézhezvételét követő harmincadik napon lép majd hatályba, amelyben az egyik szerződő fél diplomáciai csatornákon keresztül írásban értesíti a másik szerződő felet a megállapodás hatálybalépéséhez szükséges alkotmányos jogi követelmények teljesüléséről. A megállapodás teljes szövege a Magyar Közlönyben olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?