Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

Középpontban az agrárium: megállapodást kötött egymással Irak és Magyarország

agrarszektor.hu
Magyarország Kormánya és az Iraki Köztársaság Kormánya azzal a szándékkal, hogy az országaik közötti gazdasági, kereskedelmi, tudományos és műszaki együttműködést erősítsék, és a hosszú távú partnerség, a bizalom és a kölcsönös előnyök alapján nemzeti joguk keretein belül a kétoldalú kapcsolataikat fejlesszék; megállapodtak egymással.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A megállapodás hatálya kiterjed a mezőgazdaság, környezetvédelem és élelmiszeripar területére is. A kétoldalú együttműködés keretében - a teljesség igénye nélkül - erősíteni fogják a két ország vállalkozásainak kapcsolatát, elősegítik az új lehetőségek keresését a kétoldalú gazdasági kapcsolatok számára és erősítik a regionális és nemzetközi együttműködést a harmadik országokban - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A megállapodás végrehajtásának biztosítása céljából vegyes bizottság alakul a két ország kormányainak képviselőiből és a piaci szereplőkből. A megállapodás az utolsó olyan értesítés kézhezvételét követő harmincadik napon lép majd hatályba, amelyben az egyik szerződő fél diplomáciai csatornákon keresztül írásban értesíti a másik szerződő felet a megállapodás hatálybalépéséhez szükséges alkotmányos jogi követelmények teljesüléséről. A megállapodás teljes szövege a Magyar Közlönyben olvasható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?