2021. szeptember 24. péntek Gellért, Mercédesz

Hírek - Föld

Hiánypótló útmutatót adott ki az Agrárkamara: ezt mindenkinek érdemes elolvasnia

Útmutatót adott ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a mezőgazdasági vízhasználati idényről. A kiadvány tartalmazza a mezőgazdasági vízhasznosítási idénnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, fogalmakat, valamint a vízhasználatokra vonatkozó időkorlátokat.
 
 

A mezőgazdasági célú vízgazdálkodás a mezőgazdaság feladatait, érdekeit szolgáló vízhasznosítási és vízkárelhárítási tevékenység, olvasható a NAK oldalán. A mezőgazdasági célú vízhasználat a felszíni vízből a mezőgazdasági vagy erdőgazdasági művelés alatt álló területek öntözését vagy halastavak vízellátását biztosító, vízjogi üzemeltetési engedély alapján történő vízhasználat, vagy bejelentés alapján történő rendkívüli öntözési célú vízhasználat.

Az Agrárkamara készített egy útmutatót, amely tartalmazza a mezőgazdasági vízhasznosítási idénnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, fogalmakat, valamint a vízhasználatokra vonatkozó időkorlátokat. A NAK külön jelezte, hogy a kiadványban szereplő információk tájékoztató jellegűek, és hogy a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kell eljárni. Ebben az esetben a vonatkozó jogszabály a mezőgazdasági vízszolgáltató művek üzemeltetéséről szóló 2/1997. (II. 18.) KHVM rendelet.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu