Kiderült: itt szórták szét a Budapestet letaroló orosz bűztrágyát

agrarszektor.hu
Az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél azt az orrfacsaró bűzt, ami a napokban az egész fővárost és környékét ellepte. Ezen a vonalon ugyanis egy kerti vasút hálózatot alakítanak ki, a talaj-előkészítés érdekében pedig csütörtökön speciális orosz trágyával végzett trágyázást az Óbarok Kerti vasút Kft. Elmondásuk szerint még legalább hatszor kell majd hasonló szaghatásra számítania a lakosságnak, legközelebb azonban igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtökön iszonyatos bűz kezdett el terjengeni Budapesten és környékén, egészen péntek estig pedig mindenki csak találgatta, hogy honnan eredhet a szag. Az agrárszektor.hu is összegyűjtötte, mik lehetnek a szagterhelés lehetséges forrásai, és egyáltalán, hogyan kerülhetett most a levegőbe. A széljárás alapján először sokan Zsámbékra gyanakodtak, a Budaörsi Infó azonban kiderítette, honnan jön az orrfacsaró bűz - írja az Infostart

EZ IS ÉRDEKELHET
A kellemetlen szagot az Óbarok-Újbarok-Bodmér közötti földekről hozta a szél a fővárosba és környékére. Ezen a vonalon kerül ugyanis kialakításra Magyarország és Európa leghosszabb közforgalmú kerti vasút hálózata, amellyel párhuzamosan tangazdaságok, új parkerdő és tanösvények létesülnek. Az Óbarok Kerti vasút Kft. a talaj-előkészítés érdekében csütörtökön vizes bázisú trágyázást végzett egy speciális orosz kompozit trágyával, hogy a növénytelepítés az elkövetkezendő hetekben el tudjon kezdődni.

A Budaörsi Infó értesülései szerint még hatszor lesz olyan munka, ami hasonló szaghatással jár, de legközelebb igyekeznek majd a szélviszonyokat is figyelembe venni. Hozzátették, most nagyon feszített a munkatempó, de legközelebb körültekintőbbek lesznek. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?