2020. április 4. szombat Izidor

Hírek - Föld

Lecsap a Hajdúságra a termőföld-adó

A nemrég elfogadott adócsomag részeként a települési önkormányzatok adót vethetnek ki olyan vagyonelemekre, amelyeket az állam nem adóztat, vagy más törvény nem tilt. Az MSZP-s Legény Zsolt úgy véli, a 3200 önkormányzatból 2400-2500 alig szed be iparűzési adót, így kénytelen lesz új adókat kivetni, például a termőföldre. Mivel a múlt héten benyújtott törvényjavaslat napirendre vételét a kormánypárti képviselők nem támogatták az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén, az MSZP módosító indítványt adott be az adó kivetésének megakadályozására.
 
 
Az új földforgalmi törvény hatályba lépése utáni földpiaci viszonyokról, az új szabályozás következményeiről is szó lesz kétnapos decemberi agrár- és vidékfejlesztési konferenciánkon, ahol válaszokat kaphat a hazai agrárszektor más aktuális kérdéseire is. Jelentkezzen most!

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elismerte: valóban bővítették az önkormányzatok mozgásterét, ennek célja, hogy könnyebben igazodhassanak a helyi sajátosságokhoz. Az új adók bejelentésének határideje hétfőn lejárt, két önkormányzat, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás jelezte, hogy él vele, a gazdákkal egyeztetve. A kormány a legnagyobb körültekintéssel megvizsgálja ezek társadalmi és gazdasági hatásait, és a tények alapján hoz végső döntést. Ugyanakkor Nagy István véleménye szerint a termőföld megadóztatása nem támogatható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu