Lecsap a Hajdúságra a termőföld-adó

MTI
A nemrég elfogadott adócsomag részeként a települési önkormányzatok adót vethetnek ki olyan vagyonelemekre, amelyeket az állam nem adóztat, vagy más törvény nem tilt. Az MSZP-s Legény Zsolt úgy véli, a 3200 önkormányzatból 2400-2500 alig szed be iparűzési adót, így kénytelen lesz új adókat kivetni, például a termőföldre. Mivel a múlt héten benyújtott törvényjavaslat napirendre vételét a kormánypárti képviselők nem támogatták az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén, az MSZP módosító indítványt adott be az adó kivetésének megakadályozására.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új földforgalmi törvény hatályba lépése utáni földpiaci viszonyokról, az új szabályozás következményeiről is szó lesz kétnapos decemberi agrár- és vidékfejlesztési konferenciánkon, ahol válaszokat kaphat a hazai agrárszektor más aktuális kérdéseire is. Jelentkezzen most!

Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elismerte: valóban bővítették az önkormányzatok mozgásterét, ennek célja, hogy könnyebben igazodhassanak a helyi sajátosságokhoz. Az új adók bejelentésének határideje hétfőn lejárt, két önkormányzat, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás jelezte, hogy él vele, a gazdákkal egyeztetve. A kormány a legnagyobb körültekintéssel megvizsgálja ezek társadalmi és gazdasági hatásait, és a tények alapján hoz végső döntést. Ugyanakkor Nagy István véleménye szerint a termőföld megadóztatása nem támogatható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02