2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Föld

Pofátlan betörők: libákat és lámákat is bevetnek a gazdák

Lámákat, libákat és kutyákat is bevetnek a gazdák a modern riasztórendszerek mellett Angliában, hogy az egyre durvábban növekvő vidéki bűnözést megállítsák. A bűnözők egyre inkább kiismerik a modern technológia eszközeit, ezért van szükség "középkori" védekezési megoldásokra.
 
 

A legfrissebb jelentések szerint összesen csaknem 35 millió font (12,4 milliárd forint) értékben hajtottak végre vidéki bűncselekményeket 2017-ben az Egyesült Királyságban - írja a metro.co.uk. A legnagyobb problémát az okozza, hogy a betörők kiismerik a modern riasztórendszerekhez, ezért a farmerek védekezésül egyre bizarrabb módszerekhez folyamodnak. Így például lámákat, libákat és kutyákat használnak riasztóként, hogy figyelmeztethessék őket, ha bűnözők jelennek meg a területükön. Egyre több farmer alkalmazza a középkorban is használt védekezési eszközöket, mint például földtöltések építése, vagy cölöpkerítések készítése. 

Fotó: Getty Images

A régi módszereket természetesen párhuzamosan használják a modern technológiai eszközökkel. Nyomkövető berendezéseket, mozgásérzékelőket és akár a közösségi médiát is bevetik, hogy megakadályozzák a bűnözést. A tolvajok elsősorban traktorokat, kertészeti felszereléseket, lóboxokat, az állatállományt és quadokat loptak el a legnagyobb mennyiségben egy felmérés szerint.

A csökkenő rendőri fellépés csak fokozza a betörők esélyeit, és egy nemrég készült tanulmány szerint a vidéki területeken élő emberek mindössze 27 százaléka elégedett a közösségén működő rendőrséggel. Az északkeleti volt az egyetlen olyan régió Angliában, ahol a vidéki bűnözés 6,5 százalékos csökkenését tapasztalták.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben