Tabajdi: csökkenteni kell a takarmányfüggőséget

agrarszektor.hu
Az unió takarmányból származó éves fehérjeszükségletének csak a 30 százalékát tudja belső termelésből fedezni, az importkiszolgáltatottság tíz-húsz éven belül biztonságpolitikai kockázattá válhat - jelentette ki Tabajdi Csaba európai parlamenti képviselő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Európában a '90-es évektől folyamatosan csökken a fehérjetartalmú takarmánynövények vetésterülete, így az uniós állattenyésztés évek óta importra szorul. Az Unióban egyedül Franciaország tudta növelni a termelését, mert ott külön támogatásban részesítették az ágazatot.

Az importfüggőség miatt az Európai Unió állattenyésztése jelenleg rendkívüli mértékben kiszolgáltatott a takarmány-alapanyagok világpiaci áringadozásának. A fehérjeimport-függőség csökkentésére több megoldás lehetséges. Az egyik az uniós mezőgazdasági támogatási rendszer átalakítása, hogy célzott támogatásokkal jobban ösztönözzük a szója illetve fehérjenövények termelését.

Tabajdi szerint a világpiaci árak, és az Európában jellemző termőhelyi adottságok miatt a gazdáknak sokkal jobban megéri búzát, vagy kukoricát termelni, mint szóját illetve fehérjenövényeket, a jelenlegi növénytermesztési támogatásokat tehát gyökeresen át kellene alakítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55