Az európai szigorítások miatt fontossá válik a növényvédelem

agrarszektor.hu
Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a DuPont a szezonnyitó növényvédelmi konferenciáját, ahol a legújabb fejlesztésekről, valamint a cég bevált termékeiről tájékoztatták a szakemberek a résztvevőket - írja az Agroinform.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az előadások során szó esett a fejlett növényvédelmi technológiákról, a cég legújabb fejlesztéseiről és a gazdák meghallgathatták az új engedélyeztetési vizsgálatokról szóló beszámolót is. A téma kapcsán elhangzott, hogy az európai szigorítások miatt kevesebb rovarölő szert engedélyez majd a hatóság.

A DuPont kukorica gyomirtási eredményeivel kapcsolatban elhangzott, hogy a permetezés hatékonyságát az adalékanyagok is erősen befolyásolják. Nem mindegy például a lé PH értéke, ugyanis a nem megfelelő oldat is csökkentheti a készítmény hatékonyságát, továbbá fontos a keverési sorrend, de főleg a készítmények címkéin lévő utasítások betartása.

Németh Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati elemző osztály munkatársa kiemelte, hogy egyes előrejelzések szerint az éghajlati változások a következő fél évszázadban nem a gazdák reményei szerint fognak alakulni, ezért fontos a megfelelő talajművelés, a fajták helyes kiválasztása és a megfelelő növényvédelem.

Idén januárban nyolc városban rendeztek XVII. DuPont Növényvédelmi Konferenciát. Ennek köszönhetően minden érdeklődő eljuthatott az előadásokra. A kecskeméti rendezvényen közel 400 gazdálkodó hallgatta a szakembereket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?