A CBA támogatná a magyar dinnyeágazatot

agrarszektor.hu
A CBA a magyar dinnyeágazat szereplői mellé áll. A rendelkezésükre álló eszközökkel támogatni kívánják az ágazatot — erről Lázár Vilmos, a CBA résztulajdonosa, elnökhelyettese beszélt a közelmúltban megtartott I. Nemzeti Dinnyefórumon Medgyesegyházán.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Lázár Vilmos hangsúlyozta, Magyarországon hiba volt ilyen nagy teret engedni a multiknak. Az Unió minden államában stratégiai ágazat az élelmiszeripar, a hazai termék a piacvezető - írja a beol.hu

Mint a fórumon elhangzott, a CBA stratégiájában kiemelkedő szerep jut a finanszírozott termelésnek, mely biztos piacot jelentene a termelőknek. A korrekt együttműködés alapfeltétele azonban a szabályozottság.

Ezt szorgalmazzák az ágazat képviselői is. Simonka György országgyűlési képviselő, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke szerint finanszírozási gondokkal küzdenek dinnyetermesztők. Még nem tudni, miből látnak hozzá a termeléshez.

Míg 2003-ban Magyarország a világ harmadik legnagyobb görögdinnye-termelője volt 10 ezer hektáros területtel, addig ma már ez a terület kevesebb, mint a fele, s már nem jegyezik az országot a világpiacon. Békés megyében az előrejelzések szerint idén 3000 hektár alá zsugorodik a dinnyetermesztő terület nagysága.

Simonka György elmondta, azokat a tényezőket kell a szabályozásnak kiiktatnia, amelyek a dinnye árát a zuhanás felé vitték. A dinnyeszezon március elején kezdődik. Első lépésben a palántaneveléshez látnak a gazdák, melyeket várhatóan egy hónap múlva ültetnek ki az alagutas dinnyefóliák alá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?