A CBA támogatná a magyar dinnyeágazatot

agrarszektor.hu
A CBA a magyar dinnyeágazat szereplői mellé áll. A rendelkezésükre álló eszközökkel támogatni kívánják az ágazatot — erről Lázár Vilmos, a CBA résztulajdonosa, elnökhelyettese beszélt a közelmúltban megtartott I. Nemzeti Dinnyefórumon Medgyesegyházán.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Lázár Vilmos hangsúlyozta, Magyarországon hiba volt ilyen nagy teret engedni a multiknak. Az Unió minden államában stratégiai ágazat az élelmiszeripar, a hazai termék a piacvezető - írja a beol.hu

Mint a fórumon elhangzott, a CBA stratégiájában kiemelkedő szerep jut a finanszírozott termelésnek, mely biztos piacot jelentene a termelőknek. A korrekt együttműködés alapfeltétele azonban a szabályozottság.

Ezt szorgalmazzák az ágazat képviselői is. Simonka György országgyűlési képviselő, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke szerint finanszírozási gondokkal küzdenek dinnyetermesztők. Még nem tudni, miből látnak hozzá a termeléshez.

Míg 2003-ban Magyarország a világ harmadik legnagyobb görögdinnye-termelője volt 10 ezer hektáros területtel, addig ma már ez a terület kevesebb, mint a fele, s már nem jegyezik az országot a világpiacon. Békés megyében az előrejelzések szerint idén 3000 hektár alá zsugorodik a dinnyetermesztő terület nagysága.

Simonka György elmondta, azokat a tényezőket kell a szabályozásnak kiiktatnia, amelyek a dinnye árát a zuhanás felé vitték. A dinnyeszezon március elején kezdődik. Első lépésben a palántaneveléshez látnak a gazdák, melyeket várhatóan egy hónap múlva ültetnek ki az alagutas dinnyefóliák alá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?