2023. szeptember 22. péntek Móric

Hadrendbe állt a Nitrogénművek új kamionflottája

agrarszektor.hu
A Bige Holding Csoport 114 kamionnal és hozzá tartozó pótkocsival bővült. A 4 milliárd forintos beruházás eredményeként a hazai agrárium legnagyobb kamionflottája jött létre, amely a gazdák és agrárgazdaságok gyors műtrágya-ellátását szolgálja, valamint biztosítja a terménykereskedelmi üzletág számára a folyamatos szállítmányozást.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Bige Holding Csoport a hatékonyabb belföldi műtrágya-ellátás és a nemrég létrehozott új üzletágak kiszolgálására 114 kamionból álló járműflottával bővült. A mintegy 4 milliárd forintos beruházás keretében vásárolt 114 DAF típusú nyerges vontató és az ehhez tartozó 126, Magyarországon, Budapest és Dunaharaszti között gyártott Schwarzmüller pótkocsi a hazai gazdák és agrárgazdaságok gyorsabb műtrágya-kiszolgálását teszi lehetővé, valamint a cég termékkereskedelmi üzletága számára is biztosítja a folyamatos szállítmányozást.

"Idén új, terménykereskedelmi üzletággal is bővült a Bige Holding Csoportba tartozó Nitrogénművek Zrt. profilja, amely a magyarországi és a környező országok feldolgozóival és kereskedőivel napi szinten tart kapcsolatot. Ezzel a cég a növénytermesztés teljes folyamatát lefedi, így a termelési lánc lecsökkentésével a gazdák jelentős költségeket takaríthatnak meg, és az uniós nyomonkövethetőségi előírásoknak is könnyebb eleget tenni. Ugyanakkor a folyamatos és hatékony ellátáshoz elengedhetetlennek láttuk a saját kamionflotta üzemeltetését" - tájékoztatott Bige László, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Emellett a hazai agrárium bővülő műtrágyaigénye, és a külföldi, elsősorban ukrán piacban rejlő lehetőségek kiaknázása miatt is szükségesnek láttuk a jelenlegi beruházást" - mondta el Bige László.

A kamionflotta létrehozása mellett 2017-ig számos további fejlesztés is megvalósul, amelyeknek köszönhetően a Bige Holding Csoportba tartozó Nitrogénművek Zrt. Európa legkorszerűbb műtrágyagyára lesz, és mintegy 215 új munkahely jön létre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?