2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Ez tényleg csoda! - Sziporkázó gépkavalkád Budapesten

agrarszektor.hu
Ötezer négyzetméteren mutatja be kínálatát a mezőgazdasági technikák iránt érdeklődő nagyközönségnek az Axiál Kft. a január 28. és 31. között nyitva tartó budapesti AgrárgépShow-n. A cég 75 gépet állított ki, amelyből 20 újdonságot most mutatnak be először.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Axiál az idén bevezetésre kerülő, mAXI-NET névre hallgató RTK- korrekciós rendszert is most ismertette meg a Magyarországon és a környező országokban tevékenykedő gazdálkodókkal. A korszakalkotó újdonság bemutatását kiszolgálva egy high-tech standot állítottak fe, amely elemeiben a GPS technológia témakörére utal vissza.

 

A társaság számos díjat kapott a termékverseny zsűrijétől gépesítés és a logisztika kategóriában.

Logisztika kategória:

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ: mAXI-NET gépmárka független RTK korrekciós rendszer

Gépesítés Kategória:

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
Claas Disco 3600 RC gumihengeres szársértős tárcsás kasza

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:

Horsch Leeb GS 6000 vontatott permetező aktív szórókeret-szabályozás

Nemzetközi Termékfejlesztési PRÉMIUM Oklevél:

Claas Arion 460 középuniverzális traktor
Landini 7-215 Roboshift sebességváltós traktor
RMH Premium 21 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevél:

Gregoire Besson RW8 tandem kerekes váltvaforgató eke

Ismét 5-letet adtak

A 21 újdonság közül öt kiemelt termék és szolgáltatást kapott helyet a kiállítás alatti 5let-Show-ban. A Fendt 313 Vario S4 Profi, a Landini 6-130C LS, a Manitou MLT 741 és az új MAX CUT kaszasínnel szerelt CLAAS DISCO kaszák mellett a mAXI-NET jellemzőit is itt mutatták be.

A mAXI-NET márkafüggetlen RTK korrekciós hálózat az AXIÁL Kft. kínálatában 2015-től.

Az AXIÁL Kft. 45 fixen telepített RTK bázisállomásával nyitja meg a gépfüggetlen RTK hálózatban rejlő lehetőségeket az automatikus kormányzási rendszerek eszközeinek használói előtt. A navigációs műholdvétel kiegészítéseként egy földi korrekciós rendszer biztosítja a szántóföldi precíz munkavégzést. A bázisállomások segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet küldi bármely gép GPS eszközére. A rendszer nemzetközileg elismert RTCM jelformátumának köszönhetően számos termelő előtt nyílik meg a mAXI-NET használatának lehetősége, függetlenül attól, hogy a gazdaságában milyen márkájú vagy színű géppark dolgozik.

A mAXI-Net jellemzői:

Gép- és eszközfüggetlen rendszer
Megismételhető, akár 2-3 centiméteres pontosság sorról sorra és évről évre
GPS és GLONASS műholdhasználat egyaránt
Központi adatkezelés és üzemeltetés
Vevőszolgálat

 


MLT 741 120 LSU újratöltve

Igazodva a vásárlói igényekhez, a Manitou újra gyártásba vette az MLT 741 120 LSU teleszkópos rakodógépet. A gyár a mezőgazdaságra tervezett gépek palettáján ezzel egy olyan réteget kíván megszólítani, akiknél nagy mennyiségű, nagy tömegű anyagok mozgatását kell megoldani, és a 4,1 tonnás teherbírás nagyobb hatékonyságot eredményez a 3,5 tonnás kapacitású MLT 735 típushoz képest.

Némi dizájnfrissítés mellett a jól bevált, megbízható megoldások mellett döntöttek a mérnökök, mint például a hidrodinamikus hajtás és a strapabíró mechanikus váltó. A gép erejét a korszerű Tier 4i (IIIB) Deutz motor adja, amellyel akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítás is elérhető.

Landini 6-130C LS

A Landini biztos alapokra helyezte az új 6C sorozat fejlesztését. Ez nem volt más, mint a jól bevált és népszerű Powermondial sorozat. Az erőforrás egy 4,5 literes F.P.T. NEF motor közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel és a Tier 4i emissziós előírást biztosító SCR technikával. Természetesen az újdonság több mint egy motorcsere. A gyártó több ponton is hozzányúlt az elődhöz. Az új vezetőfülke, a megnövelt emelőkapacitás, nagyobb hidraulika-szivattyú, az automatikus TLT funkció, valamint a nagyobb tengelytáv és önsúly mind része a fejlesztésnek. Több opcióval bővült a kínálat: fülkerugózás, rugózott első tengely, radaros slip control és négyfokozatú kardánhajtás. A traktorcsalád fejlesztési célja továbbra is megmaradt, ami az univerzális felhasználás irányába mutat a talajművelésen, állattartó telepi és rakodási munkákon át a szállítási feladatokig.

Fendt 300 S4

A 300 Vario S4 szériával a 300 Vario SCR utódjaként egy kompakt univerzális traktort fejlesztett ki a Fendt, számos innovatív megoldást átvéve a nagytraktorokból. A visioPlus vezetőfülkével, a Variocenterrel a klasszikus Vario-Joystickkel, a pneumatikus vezetőfülke rugózással, az elektrohidraulikus vezérlőszelepekkel vagy az olyan finomságokkal, mint a pótülés, a Fendt 300 Vario S4 egyesíti mindazt, amiről a mindennapi használat során a Fendt-tulajdonos vagy gépkezelő a hatékony és kényelmes munka érdekében álmodik. Mindezt megfűszerezte egy sor műszaki újdonsággal, amivel e traktor a nagyobb testvérére, a 500 Variora hasonlít.

CLAAS DISCO 3600 RC

A DISCO tárcsás kaszát a kisebb talajegyenetlenségű, telepített gyepekre ajánljuk. Ez a típus a könnyen vontatható, egyszerűen kezelhető kaszáktól a hátsó függesztésű, nagy területteljesítményű, akár rendrakó szalaggal felszerelt változatokig kapható. A terménybetakarítás minőségét számos új, illetve már jól bevált CLAAS megoldás biztosítja, mint például a 2014-ben bevezetett új kaszasín a MAX CUT, a már sokat bizonyított ACTIVE FLOAT tehermentesítő rendszer, valamint a Safety Link biztonsági modul. A kaszák elérhetők szársértő nélkül, verőujjas szársértővel, illetve gumihengeres szársértővel, amely a termény gyorsabb száradását segíti, hogy a lehető leghamarabb betakarítható legyen a kaszálóról.

Szerviz-átalánydíjas szerződéses partnerek díjátadása

Az AXIÁL Kft. az átalánydíjas szolgáltatásait 2001-től kínálja partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül évre előre kötött szerződésekkel látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét. Az elmúlt évhez képest közel 10%-kal növekedett a szerződések száma, ez 495 szerződött partnert és 1460 átalánydíjas szolgáltatásban szervizelt gépet jelent.


A rendszer jellegzetességei:

- előre tervezhető, kiszámítható, munkadíj és kiszállási szervizköltségek a gazdálkodásban, ami a mai, gyorsan változó gazdasági környezetben felbecsülhetetlen előny
- állandó műszaki gépfelügyelet, amellyel csökkenthető a gépmegállás lehetősége
- dokumentált szolgáltatás, amely a szavatossági igények elbírálásánál jelentős megtakarítást jelenthet, az alkatrészek gyártói által való jóváírásánál
- a szolgáltatásban való prioritás mellett nagy előny jelent, hogy az AXIÁL Kft. szervizszerelői azonnali segítséget nyújtanak telefonon is az esetleges hibajelenségek feltárásában, a gépüzemeltetés és gépbeállítás folyamatainál. Ezzel esetlegesen megspórolva a kiszállás idejét, vagyis amennyiben ez elegendő a hiba kiküszöbölésére, akkor a gépállás ideje jócskán lerövidül, és az értékes idő a termelésre fordítható.

Ők kaptak díjakat

Az AXIÁL Kft. minden évben emlékdíjat ad át három olyan cégnek, akik évek óta kiváló szervizpartnereik is. A díjakat idén is Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Torma Tamás az AXIÁL Kft. Szervizüzletágának igazgatója adta át.

A. díjazott: Abaúji Charolais Mg. Zrt. Léh; Jancsó István és Papp Sándor tulajdonos urak vették át a díjat.
B. díjazott: Héjja testvérek Kft. Csongrád; a díjat Héjja László ügyvezető-tulajdonos vette át
C. díjazott: Darnózseli Agrár Zrt.; a díjat átvette Dr. Tóth László vezérigazgató

Az emlékdíj mellett a díjazottak egy 150.000 Ft-os, az AXIÁL Kft. alkatrészüzleteiben beváltható alkatrész vásárlási utalványt is kaptak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31