Ez tényleg csoda! - Sziporkázó gépkavalkád Budapesten

agrarszektor.hu
Ötezer négyzetméteren mutatja be kínálatát a mezőgazdasági technikák iránt érdeklődő nagyközönségnek az Axiál Kft. a január 28. és 31. között nyitva tartó budapesti AgrárgépShow-n. A cég 75 gépet állított ki, amelyből 20 újdonságot most mutatnak be először.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Axiál az idén bevezetésre kerülő, mAXI-NET névre hallgató RTK- korrekciós rendszert is most ismertette meg a Magyarországon és a környező országokban tevékenykedő gazdálkodókkal. A korszakalkotó újdonság bemutatását kiszolgálva egy high-tech standot állítottak fe, amely elemeiben a GPS technológia témakörére utal vissza.

 

A társaság számos díjat kapott a termékverseny zsűrijétől gépesítés és a logisztika kategóriában.

Logisztika kategória:

Hazai Termékfejlesztési NAGYDÍJ: mAXI-NET gépmárka független RTK korrekciós rendszer

Gépesítés Kategória:

Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ:
Claas Disco 3600 RC gumihengeres szársértős tárcsás kasza

Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ:

Horsch Leeb GS 6000 vontatott permetező aktív szórókeret-szabályozás

Nemzetközi Termékfejlesztési PRÉMIUM Oklevél:

Claas Arion 460 középuniverzális traktor
Landini 7-215 Roboshift sebességváltós traktor
RMH Premium 21 önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi

Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevél:

Gregoire Besson RW8 tandem kerekes váltvaforgató eke

Ismét 5-letet adtak

A 21 újdonság közül öt kiemelt termék és szolgáltatást kapott helyet a kiállítás alatti 5let-Show-ban. A Fendt 313 Vario S4 Profi, a Landini 6-130C LS, a Manitou MLT 741 és az új MAX CUT kaszasínnel szerelt CLAAS DISCO kaszák mellett a mAXI-NET jellemzőit is itt mutatták be.

A mAXI-NET márkafüggetlen RTK korrekciós hálózat az AXIÁL Kft. kínálatában 2015-től.

Az AXIÁL Kft. 45 fixen telepített RTK bázisállomásával nyitja meg a gépfüggetlen RTK hálózatban rejlő lehetőségeket az automatikus kormányzási rendszerek eszközeinek használói előtt. A navigációs műholdvétel kiegészítéseként egy földi korrekciós rendszer biztosítja a szántóföldi precíz munkavégzést. A bázisállomások segítségével a hálózatba kötött RTK rendszer ezt a nagy pontosságú korrekciós jelet küldi bármely gép GPS eszközére. A rendszer nemzetközileg elismert RTCM jelformátumának köszönhetően számos termelő előtt nyílik meg a mAXI-NET használatának lehetősége, függetlenül attól, hogy a gazdaságában milyen márkájú vagy színű géppark dolgozik.

A mAXI-Net jellemzői:

Gép- és eszközfüggetlen rendszer
Megismételhető, akár 2-3 centiméteres pontosság sorról sorra és évről évre
GPS és GLONASS műholdhasználat egyaránt
Központi adatkezelés és üzemeltetés
Vevőszolgálat

 


MLT 741 120 LSU újratöltve

Igazodva a vásárlói igényekhez, a Manitou újra gyártásba vette az MLT 741 120 LSU teleszkópos rakodógépet. A gyár a mezőgazdaságra tervezett gépek palettáján ezzel egy olyan réteget kíván megszólítani, akiknél nagy mennyiségű, nagy tömegű anyagok mozgatását kell megoldani, és a 4,1 tonnás teherbírás nagyobb hatékonyságot eredményez a 3,5 tonnás kapacitású MLT 735 típushoz képest.

Némi dizájnfrissítés mellett a jól bevált, megbízható megoldások mellett döntöttek a mérnökök, mint például a hidrodinamikus hajtás és a strapabíró mechanikus váltó. A gép erejét a korszerű Tier 4i (IIIB) Deutz motor adja, amellyel akár 10 százalékos üzemanyag megtakarítás is elérhető.

Landini 6-130C LS

A Landini biztos alapokra helyezte az új 6C sorozat fejlesztését. Ez nem volt más, mint a jól bevált és népszerű Powermondial sorozat. Az erőforrás egy 4,5 literes F.P.T. NEF motor közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel és a Tier 4i emissziós előírást biztosító SCR technikával. Természetesen az újdonság több mint egy motorcsere. A gyártó több ponton is hozzányúlt az elődhöz. Az új vezetőfülke, a megnövelt emelőkapacitás, nagyobb hidraulika-szivattyú, az automatikus TLT funkció, valamint a nagyobb tengelytáv és önsúly mind része a fejlesztésnek. Több opcióval bővült a kínálat: fülkerugózás, rugózott első tengely, radaros slip control és négyfokozatú kardánhajtás. A traktorcsalád fejlesztési célja továbbra is megmaradt, ami az univerzális felhasználás irányába mutat a talajművelésen, állattartó telepi és rakodási munkákon át a szállítási feladatokig.

Fendt 300 S4

A 300 Vario S4 szériával a 300 Vario SCR utódjaként egy kompakt univerzális traktort fejlesztett ki a Fendt, számos innovatív megoldást átvéve a nagytraktorokból. A visioPlus vezetőfülkével, a Variocenterrel a klasszikus Vario-Joystickkel, a pneumatikus vezetőfülke rugózással, az elektrohidraulikus vezérlőszelepekkel vagy az olyan finomságokkal, mint a pótülés, a Fendt 300 Vario S4 egyesíti mindazt, amiről a mindennapi használat során a Fendt-tulajdonos vagy gépkezelő a hatékony és kényelmes munka érdekében álmodik. Mindezt megfűszerezte egy sor műszaki újdonsággal, amivel e traktor a nagyobb testvérére, a 500 Variora hasonlít.

CLAAS DISCO 3600 RC

A DISCO tárcsás kaszát a kisebb talajegyenetlenségű, telepített gyepekre ajánljuk. Ez a típus a könnyen vontatható, egyszerűen kezelhető kaszáktól a hátsó függesztésű, nagy területteljesítményű, akár rendrakó szalaggal felszerelt változatokig kapható. A terménybetakarítás minőségét számos új, illetve már jól bevált CLAAS megoldás biztosítja, mint például a 2014-ben bevezetett új kaszasín a MAX CUT, a már sokat bizonyított ACTIVE FLOAT tehermentesítő rendszer, valamint a Safety Link biztonsági modul. A kaszák elérhetők szársértő nélkül, verőujjas szársértővel, illetve gumihengeres szársértővel, amely a termény gyorsabb száradását segíti, hogy a lehető leghamarabb betakarítható legyen a kaszálóról.

Szerviz-átalánydíjas szerződéses partnerek díjátadása

Az AXIÁL Kft. az átalánydíjas szolgáltatásait 2001-től kínálja partnereinek. A szolgáltatási forma keretén belül évre előre kötött szerződésekkel látják el a mezőgazdasági- és építőipari gépek szakszervizét. Az elmúlt évhez képest közel 10%-kal növekedett a szerződések száma, ez 495 szerződött partnert és 1460 átalánydíjas szolgáltatásban szervizelt gépet jelent.


A rendszer jellegzetességei:

- előre tervezhető, kiszámítható, munkadíj és kiszállási szervizköltségek a gazdálkodásban, ami a mai, gyorsan változó gazdasági környezetben felbecsülhetetlen előny
- állandó műszaki gépfelügyelet, amellyel csökkenthető a gépmegállás lehetősége
- dokumentált szolgáltatás, amely a szavatossági igények elbírálásánál jelentős megtakarítást jelenthet, az alkatrészek gyártói által való jóváírásánál
- a szolgáltatásban való prioritás mellett nagy előny jelent, hogy az AXIÁL Kft. szervizszerelői azonnali segítséget nyújtanak telefonon is az esetleges hibajelenségek feltárásában, a gépüzemeltetés és gépbeállítás folyamatainál. Ezzel esetlegesen megspórolva a kiszállás idejét, vagyis amennyiben ez elegendő a hiba kiküszöbölésére, akkor a gépállás ideje jócskán lerövidül, és az értékes idő a termelésre fordítható.

Ők kaptak díjakat

Az AXIÁL Kft. minden évben emlékdíjat ad át három olyan cégnek, akik évek óta kiváló szervizpartnereik is. A díjakat idén is Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi tulajdonos-ügyvezető és Torma Tamás az AXIÁL Kft. Szervizüzletágának igazgatója adta át.

A. díjazott: Abaúji Charolais Mg. Zrt. Léh; Jancsó István és Papp Sándor tulajdonos urak vették át a díjat.
B. díjazott: Héjja testvérek Kft. Csongrád; a díjat Héjja László ügyvezető-tulajdonos vette át
C. díjazott: Darnózseli Agrár Zrt.; a díjat átvette Dr. Tóth László vezérigazgató

Az emlékdíj mellett a díjazottak egy 150.000 Ft-os, az AXIÁL Kft. alkatrészüzleteiben beváltható alkatrész vásárlási utalványt is kaptak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?