Mit csinálnak a németek és a franciák? - Kevesebb gép kell

agrarszektor.hu
Visszaesik a mezőgazdasági gépek eladása Európában az idén - jósolja a gépkereskedők európai érdekképviselete. A csökkenést elsősorban az okozhatja, hogy Franciaországban és Németországban kevesebb gépet értékesítenek majd. Az európai piac szűkülése igazodik a nemzetközi trendekhez.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hét százalékkal csökkenhet idén a mezőgazdasági gépek eladása Európában - jelentette ki Gerd Wiesendorfer, az Európai Mezőgazdasági Gépkereskedők Szövetségének (CEMA) koordinátora. A szervezet a visszaesést elsősorban azzal magyarázza, hogy Franciaországban és Németországban - amelyek az összes EU-s értékesítésből 35 százalékkal részesedtek - szűkül a piac. Oroszországban is visszaesés várható, holott tavaly ott még több gépforgalmazó számára is stabil értékesítési lehetőségek adódtak.

Az elmúlt évben öt százalékkal esett vissza a mezőgazdasági gépek eladása Európában, tehát idén tovább tarthat a csökkenő trend. E változások igazodnak a világpiaci folyamatokhoz, amelyek szintén visszaesést mutatnak. 2013-ban viszont még jelentősen bővült a nemzetközi géppiac, mivel az akkori értékesítések negyedével meghaladták a 2008-2012-es évek átlagát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?