Robotok mutatják meg a marháknak, hol legeljenek

agrarszektor.hu
Automatikusan mozgó kerítést fejlesztett ki egy ír család, amelyet az állatállomány körbekerítésére használnak. A berendezést robotok mozgatják.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy ír tejtermeléssel foglalkozó család automatizáltan mozgó kerítésrendszert fejlesztett ki gazdaságában az állatállomány körbekerítésére - írja a www.thatsfarming.com. A kerítést két robot mozgatja, amely így egyenletes sebességgel halad, és addig tartja a legelő állatokat az adott területen, amíg a gyepet le nm legelték. A család szerint egy tejtermelő gazdaság számára legkésőbb két éven belül megtérül a kerítés használata. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz az egyre több gazdaságban hódító precíziós gazdálkodás, szó lesz az előnyeiről és buktatóiról egyaránt, de a kerekasztal-beszélgetés résztvevői azt is megvitatják majd, mi alapján érdemes dönteni a precíziós eszközök bevezetésekor? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

Az új technológia egyik előnye, hogy az automata kerítés szoftvere érzékeli az állatállomány nagyságát és a rendelkezésre álló fű mennyiségét. Alkalmazásával megakadályozható az állatok szelektív legelése és elkóborlása is.

Fotó: www.thatsfarming.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03