Nincs szükség vezetőre sem - Így néz ki egy robottraktor (fotó)

agrarszektor.hu
Pilóta nélkül dolgozó, tablettel irányítható traktorokat fejlesztettek ki Japánban. Ezeknek a robottraktoroknak két típusa van: az egyik önműködően, vezető nélkül képes dolgozni a földeken, a másik változat pedig minimális emberi munkaerő használatával, automatikusan működik.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

"Robot Tractors" néven önállóan, pilóta nélkül működő traktorokat dob piacra a Japán Yanmar. A járművek működése és beállítása egy kisméretű tablet segítségével hajtható végre. Ez lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre akár két traktort is működtessenek a gazdák, mivel amikor éppen olyan járművet irányítanak, amelyben szükség van vezetőre, a tablet segítségével maguk mellé rendelhetik az önműködő traktort. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató,kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A híradások szerint Japánban az önműködő robottraktorok mellett úgynevezett "automatikus traktorokat" is bevezetnek a piacra. Ezek jellegzetessége, hogy működésükhöz már szükség van minimális emberi munkaerőre is.

Az úgynevezett "Auto Mode", vagyis automatikus üzemmód használatával a traktor képes automatikusan, vagyis önállan megfordulni, megállni, illetve végrehajtani a fordulatokat. A lineáris üzemmód használatakor viszont bizonyos manővereket, mint például a megfordulást, kézzel kell végrehajtani,. A helymeghatározáshoz a traktorok két globális navigációs műholdat, valamint egy bázisállomás adatait használják. 

A traktorokat érzékelőkkel és biztonsági lámpákkal látták el, hogy az önálló működés közben biztonságosak legyen a jármű közelében tartózkodó emberek számára. Létrehoztak továbbá egy "vészleállás" gombot is a vezérlőtáblákon.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?