Kartellezett a Stihl a franciák szerint - Több millió eurós bírságot kapott

agrarszektor.hu
A francia kartellellenes versenyhivatal az uniós versenyszabályok megsértése miatta büntette meg a Stihlt, mivel az megtiltotta a kereskedőknek, hogy online eladásokkal árkedvezményeket biztosítsanak a vevőknek - adta hírül az eilbote-online.com.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A francia kartellellenes versenyhivatal 7 millió eurós bírságot rótt ki a világ legnagyobb motorosfűrész és akkumulátoros eszközgyártójára, a német Stihl A.G.-ra, mert

megtiltotta a kereskedőinek az általa gyártott motorfűrészek és kerti kisgépekek online forgalmazását 2006 és 2017 között.

Mivel a vásárlók az online forgalmazóknál (áruházaknál) általában 10%-kal olcsóbban tudják megvásárolni a termékeket, ezt az árkedvezményt nem tudták így igénybe venni, ha Stihl és Viking gépeket kerestek. A forgalmazók az egyéni megrendeléseket postai utánvétellel teljesítették, de a bolti áron és a szállítási költségek felszámolásával. Így az uniós versenyszabályok megsértése miatt rótták meg a Stihlt a francia piacon végzett tevékenysége miatt. A multinacionális konszern sérelmezi a büntetést, hisz más országokban nem kifogásolták ezt a gyakorlatot, és az uniós jog "sajátos értelmezésének" tekinti a francia hozzáállást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?