Kartellezett a Stihl a franciák szerint - Több millió eurós bírságot kapott

agrarszektor.hu
A francia kartellellenes versenyhivatal az uniós versenyszabályok megsértése miatta büntette meg a Stihlt, mivel az megtiltotta a kereskedőknek, hogy online eladásokkal árkedvezményeket biztosítsanak a vevőknek - adta hírül az eilbote-online.com.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A francia kartellellenes versenyhivatal 7 millió eurós bírságot rótt ki a világ legnagyobb motorosfűrész és akkumulátoros eszközgyártójára, a német Stihl A.G.-ra, mert

megtiltotta a kereskedőinek az általa gyártott motorfűrészek és kerti kisgépekek online forgalmazását 2006 és 2017 között.

Mivel a vásárlók az online forgalmazóknál (áruházaknál) általában 10%-kal olcsóbban tudják megvásárolni a termékeket, ezt az árkedvezményt nem tudták így igénybe venni, ha Stihl és Viking gépeket kerestek. A forgalmazók az egyéni megrendeléseket postai utánvétellel teljesítették, de a bolti áron és a szállítási költségek felszámolásával. Így az uniós versenyszabályok megsértése miatt rótták meg a Stihlt a francia piacon végzett tevékenysége miatt. A multinacionális konszern sérelmezi a büntetést, hisz más országokban nem kifogásolták ezt a gyakorlatot, és az uniós jog "sajátos értelmezésének" tekinti a francia hozzáállást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03