2022. október 5. szerda Aurél

Kartellezett a Stihl a franciák szerint - Több millió eurós bírságot kapott

agrarszektor.hu
A francia kartellellenes versenyhivatal az uniós versenyszabályok megsértése miatta büntette meg a Stihlt, mivel az megtiltotta a kereskedőknek, hogy online eladásokkal árkedvezményeket biztosítsanak a vevőknek - adta hírül az eilbote-online.com.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A francia kartellellenes versenyhivatal 7 millió eurós bírságot rótt ki a világ legnagyobb motorosfűrész és akkumulátoros eszközgyártójára, a német Stihl A.G.-ra, mert

megtiltotta a kereskedőinek az általa gyártott motorfűrészek és kerti kisgépekek online forgalmazását 2006 és 2017 között.

Mivel a vásárlók az online forgalmazóknál (áruházaknál) általában 10%-kal olcsóbban tudják megvásárolni a termékeket, ezt az árkedvezményt nem tudták így igénybe venni, ha Stihl és Viking gépeket kerestek. A forgalmazók az egyéni megrendeléseket postai utánvétellel teljesítették, de a bolti áron és a szállítási költségek felszámolásával. Így az uniós versenyszabályok megsértése miatt rótták meg a Stihlt a francia piacon végzett tevékenysége miatt. A multinacionális konszern sérelmezi a büntetést, hisz más országokban nem kifogásolták ezt a gyakorlatot, és az uniós jog "sajátos értelmezésének" tekinti a francia hozzáállást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01