Zseniális videó: szántás és elmunkálás egyetlen menetben!

agrarszektor.hu
Élelmes gazdának áll a világ. Találtunk egy videót, ami bebizonyítja: a mai full elektronikus világban is a legzseniálisabb megoldások egy egyszerű mechanikus szerkezettel jönnek létre. Ez az alsó-szászországi gazda megmutatja, hogyan lehet a tavaszi vetés előtt a leggyorsabban előkészíteni a talajt: egyszerre szánt és elmunkál. Ezt egy váltva forgató ekével nem is volt egyszerű megvalósítani!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy márciusban feltöltött videón egy öregecske, 180 lóerős Fiat/Fiatagri 180-90  Allrad traktor dolgozik, szokatlan gépkapcsolatban. Az automata powershift váltós gép problémamentesen húz egy nyolcfejes ekét (Huard RMGT), és a szántást  egy erre ráakasztott packer hengerrel azonnal el is dolgozza. A nézőben rögtön felmerül a kérdés: hogy fogja megoldani az eke forgatását?

A videó 5.20-nál válik érdekessé, amikor a felcsatolják a hengert az eke gerendelyére. 8.20-nál láthatjuk azt a pillanatot, amikor menet közben leoldja a hengert a traktoros, hogy aztán később - miután az ekét megforgatta - menet közben ismét felkaphassa. A rákapcsolás egy pofonegyszerű mechanikai szerkezettel, teljesen automatikusan megy. Ügyes!

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03