Időjárást is jelent a vezető nélküli traktor (videó)

agrarszektor.hu
Olyan vezető nélküli traktort fejlesztett ki a Case-IH, amely képes érzékelni, ha akadály kerül az útjába, így nem üthet el senkit, emellett pedig az időjárás változását is figyelembe veszi. A traktor számítógéppel vagy tablettel irányítható, nyomon követhető a munkája, és a közeljövőben mutatják majd be Angliában.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Case-IH traktora a szántóföldön teljes mértékben önállóan képes dolgozni, nincs szüksége vezetőre, így fülkére sem. Ez azt jelenti, hogy tablettről, vagy az irodából, számítógépről is irányítható, de mindent megcsinál automatikusan. Amennyiben a traktor valamilyen akadályt észlel, önállóan leáll, riasztja a gép üzemeltetőjét, és addig nem is indul el, amíg a gépre szerelt kamera által közvetített képet a vezérlő ember le nem ellenőrzi, és el nem dönti, hogy a traktor folytathatja-e a munkáját vagy sem - írta a Southwestfarmer brit agrároldal. 

A traktor alkalmazkodik az időjárási eseményekhez is; automatikusan leáll, ha nem megfelelőek a körülmények az adott munkafolyamathoz, majd újrakezdi, ha a munkavégzéshez alkalmassá válik az időjárás. A vezető nélküli traktort egyelőre csak magánutakon lehet üzemeltetni, arról a brit lap híre nem szól, hogy engedélyezték-e már közúton is. A gép nagy előnye, hogy teljesen automata, képes éjjel-nappal dolgozni, minden körülménytől, például az időjárástól is függetlenül. Így a gazdaságok lehetőséget kapnak arra, hogy az értékes élő munkaerőt olyan helyre irányítsák át, ahol nagyobb szükség van rá - írta a Magyar Mezőgazdaság. 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?