Megdőlt a rekord! Ennyivel hasít a világ leggyorsabb traktora (videó)

agrarszektor.hu
A JCB november 17-én megdöntötte a világ leggyorsabb traktora által idén nyáron felállított, 166 km/h-s sebességrekordot. Fastrac Two névre keresztelt traktoruk ugyanis a lenyűgöző, 217 km/h-s átlagsebességet produkálta. A dolog pikantériája, hogy azt a rekordot is ők állították fel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A JCB Fastrac One-ja idén júniusban hódította el a világ leggyorsabb traktora címet a Top Gear Trac-tor nevű feltuningolt bestiájától, tudhattuk meg a topgear.com híradásából. Az a rekord azonban nem került be a Guinness Rekordok Könyvébe, amelyben így azóta is egy Lamborghini traktor szerepelt a maga (amúgy tiszteletre méltó) 140 km/h-s sebességével.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
EZ IS ÉRDEKELHET

 A traktor tuningolását végző Forma 1-es csapat azonban nem nyugodott bele a dologba, és nekilátott az újabb rekordkísérletnek. A korábbi rekorder Fastrac One traktor külsejét áramvonalasabbra alakították, valamint lefaragtak mintegy 10%-ot a jármű önsúlyából, majd a kész művet elnevezték JCB Fastrac Two-nak.

Az újabb kísérletre 2019. november 17-én York városának Elvington repülőterén került sor, a vezetőfülkébe ismét az ismert motorversenyző, és az előző rekord felállítója, Guy Martin mászott be. A szabályok nem változtak, a traktornak két futamot kellett teljesítenie, mindkét irányba, a sebességmérőtől számított egy kilométerről indulva, megadott idő alatt. Az eseményen ezúttal kint volt a Guinness Rekordok Könyvének hitelesítő bizottsága is, akik igazolták, hogy az átalakított JCB Fastrac Two a két menet során átlagosan 217,3 km/h-s átlagsebességgel száguldott, csúcssebessége pedig 247,5 km/h volt. A Fastrac biztonságos megállításához ezúttal egy fékezőernyőt is igénybe vettek.

 
Nem volt könnyű feladat elérni azt, hogy egy öttonnás traktor biztonságosan felgyorsulhasson 241 km/h-ra, majd biztonságosan megálhasson. De most nagyon büszkék vagyunk, mert nemcsak teljesítettük ezt a két célt, de túl is szárnyaltuk őket

 - mondta Tim Burnhope, a JCB innovációs és növekedési megbízottja.

A rekordkísérletről videofelvétel is készült:

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13