Merész húzás az amerikaiaktól: teljesen automatizált farmokat kezdtek fejleszteni

Merész húzás az amerikaiaktól: teljesen automatizált farmokat kezdtek fejleszteni

agrarszektor.hu
Egy újonnan létrejött tudományos intézet keresi a választ arra a kérdésre, mennyire automatizálható a jövő mezőgazdasága. Az AIFARMS Intézet elsősorban a mesterséges intelligenciák mezőgazdasági felhasználhatóságának lehetőségeit fogja vizsgálni.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Egyesült Államokban létrejött egy új tudományos intézetet, az AIFARMS-t, hogy kifejlessze a jövő automatizált farmjait, olvasható a Future Farming oldalán. A mesterséges intelligencia-kutatással foglalkozó intézeteket összefogó National Artificial Intelligence Research Institutes program 20 millió dollárt, azaz több mint hatmilliárd forintot adományozott az Illinois-i Egyetem egyik legújabb intézetének, amely a mesterséges intelligenciák lehetséges szerepét kutatja a jövő mezőgazdasága, és annak ellenállóképessége, igazgatása és fenntarthatósága vonatkozásában. Az AIFARMS Intézet a kutatás során a Nemzeti Tudományos Alappal (National Science Foundation - NSF) és az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) mezőgazdasági és élelmiszerügyi intézetével fog együttműködni.

Az AIFARMS Intézet célja, hogy jobban megértse a mesterséges intelligenciák működését, és új, innovatív módokat találjon a mesterséges intelligenciák felhasználására a mezőgazdaság fontosabb kihívásait illetően. Az intézetnél tudósok, PhD-sok, kutatók, technikai szakemberek és különféle ipari partnerek olyan problémákra fognak megoldásokat keresni, mint például a munkaerő kérdései, állategészségügy és állatjólét, a növények környezeti ellenállóképessége és a talaj egészsége.

Az AIFARMS Intézet a jövő teljesen automatizált gazdasága prototípusainak kifejlesztésében fog segédkezni. A fejlesztés során egy olyan világot vesznek alapul, ahol a gazdák és állattenyésztők az olcsó, mesterséges intelligencia-alapú rendszereknek köszönhetően komoly hozam- és profitnövekedéseket érhetnek el a környezetre gyakorolt minimális, vagy éppen pozitív hatásokkal. Az intézet ötvözi a mély kutatási szakértelmet az erős oktatási és ismeretterjesztő programokkal a digitális mezőgazdaság területén, hogy segítse a mesterséges intelligenciához értő, sokszínű munkaerő létrejöttét, hogy elérje a vidéki lakosságot, és elősegítse a közösség egészére kiterjedő együttműködést a mesterséges intelligencia által vezérelt agrárkutatásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?