Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Hamarosan debütál az európai piacokon a Crop.Zone forradalmian új, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A német mezőgazdasági-technológiai start-up nemrég stratégiai szövetségre lépett az Aacheni Egyetem által indulótőkével ellátott GSI GmbH-val és az Aacheni Kereskedelmi- és Iparkamarával. Így a vállalatnak most már elég tőkéje van ahhoz, hogy termékével megjelenjen a belga, a holland, a svájci és a népet mezőgazdasági piacon.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A német Crop.Zone egy, a gyomirtásra és a haszonnövények betakarításra való felkészítésére specializálódott vállalat, amelynek célja, hogy innovatív, emellett versenyképes, hatékony és fenntartható megoldásokkal segítse a gazdákat a gyomok elleni küzdelemben, írta meg a Future Farming. A német vállalat és az ausztrál Nufarm közös projektjéről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Crop.Zone újítása, hogy a növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal (Volt.Fuel) előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. A cég elmondása szerint ezzel a hagyományos gyomirtási megoldásoknál sokkal magasabb hatékonysággal és sokkal alacsonyabb energiafelhasználással lehet védekezni a gyomnövények ellen.

Az RWTH Aacheni Egyetem Innovation Sprint nevű finanszírozási programjának köszönhetően a Crop.Zone a validációs fázisban megkapta a szükséges forrásokat ahhoz, hogy kifejleszthesse és megépíthesse a hibrid gyomirtójának a működő prototípusát, valamint létrehozhassa a Volt.Fluid névre keresztelt, az áramot vezető folyadékot. Három hónappal azután, hogy részt vett az Innovation Sprint kísérleti szakaszában, a Crop.Zone befejezte az első prototípust, és azóta folynak a tesztek az Aachen környéki gazdák közreműködésével. A tesztek alapján megszülető, már kereskedelmi forgalomba hozható terméket hamarosan fel fogják használni egy, a korai alkalmazók számára létrehozott programban Németországban, Svájcban, Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában a teljes 2021-es szezonban.

Örülünk, hogy találtunk egy olyan stratégiai partnert, akinek a gyökerei az Aacheni Egyetemig nyúlnak, és aki segít nekünk a legújabb technológiák alkalmazásában és piacra vitelében. A GSI befektetését arra fogjuk használni, hogy bővítsük a szabadalmi portfóliónkat, de további kutatás-fejlesztési projekteket is fogunk finanszírozni belőle

- mondta el Dirk Vandenhirtz, a Crop.Zone vezérigazgatója.

(A cikkben szereplő képek a Crop.Zone tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?