Gyomirtás felsőfokon: ez a gép óriási fordulatot hozhat a gazok ellen vívott harcban

Gyomirtás felsőfokon: ez a gép óriási fordulatot hozhat a gazok ellen vívott harcban

Közös projektbe kezdett az ausztrál Nufarm és a német a Crop.Zone, hogy 2021-ben a legnagyobb európai piacokat is megismertesse a hibrid gyomirtási megoldásokkal. Az együttműködéssel kifejlesztett eszköz elektromosságot, valamint egy áramot vezető folyadékot használ a gyomtalanításra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nufarm és a Crop.Zone elmondása szerint a kémiai és a mechanikai eljárások kombinálásával új, fenntartható módszert alkottak meg a gyomirtásra. A növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. Az együttműködő vállalatok szerint a gazdák így a hagyományos megoldásoknál nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb energiafelhasználással gyomtalaníthatnak a földjeiken, írta meg a Future Farming.

A Nufarm egy ausztrál nagyvállalat, ami vetőmagok és növényvédő szerek fejlesztésével foglalkozik, a Crop.Zone pedig egy német mezőgazdasági-technológiai start-up. Az általuk létrehozott elektrofizikai gyomirtó berendezést a traktor első és hátsó erőleadó tengelyeire kell rákapcsolni. A berendezés a maximális 4 km/h-s sebesség mellett óránként 3 hektárnyi területet tud lefedni. A speciális folyadékot kijuttató permetező és a gyomirtó 8 méteres hatótávolsággal rendelkezik.

Hildo Brilleman, a Nufarm európai ügyekért felelős regionális vezetője elmondta, hogy az új technológia izgalmas innovációt jelent a növényvédelemben. A megoldás lehetővé teszi számukra, hogy a bevált kémiai megoldások mellett egy új opciót kínáljanak az ügyfeleknek, ráadásul versenyképes áron. Különösen fontos lehet ez azoknál a növényeknél, amelyeknél egyre kevesebb opció áll nyitva a vegyszeres gyomirtásra, és amelyek alternatív technológiákat igényelnek.

Az új eljárással működő berendezés először Németországban és a Benelux-államokban lesz elérhető a gazdák számára, 2021-ben.

(Címlapkép forrása: Crop.Zone)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?