Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

agrarszektor.hu
2020 decemberében a magyar gazdák 11,6 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 tizenkettedik hónapjához képest pedig több mint 23 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka decemberben a John Deere volt, amelyből 52-t adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 30 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Claas, ötödik pedig a Steyr volt az év utolsó hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2020 decemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Fendt, a Claas és a Steyr voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 52-t adtak el decemberben, ami 3-mal kevesebb, mint egy évvel korábban, míg New Hollandból 30 darab, 8-cal több talált gazdára. Fendt-ből, Claas-ból és Steyr-ből is többet vásároltak most a gazdák, ez utóbbiból például 19-et, 13-mal többet, mint 2019-ben. 2020 tizenkettedik hónapját tekintve, a John Deere-en és a Kubota-n kívül szinte nem volt olyan márka, amelyből ne nőtt volna az eladások száma a tavalyi adatokhoz képest. 

2020 decemberében összesen 328 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 11,6 százalékos növekedést jelent, 2019 decemberében ugyanis 294 traktor kelt el. 2018-hoz képest szintén nőtt az eladások száma 2020 utolsó hónapjában, hiszen akkor 266 traktort adtak el. 2020 novemberéhez képest jelentősen nőtt a vásárlási kedv, hiszen akkor mindössze 259 darabot értékesítettek. 2020-ban összesen 3113 traktor talált gazdára, ami szinte megegyezik a 2019-es mennyiséggel, ami 3112 darab volt, a 2018-as eladásokhoz képest azonban minimális növekedés figyelhető meg, hiszen akkor 3026 gép került eladásra.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?