Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a kombájnjaikat

Nagyot robbantott a John Deere: meglepő csavarral turbóznák fel a kombájnjaikat

agrarszektor.hu
A jövőben a John Deere X9 kombájnjával is kompatibilis lesz a CropScan 3300H gabonaelemző készülék. A kompatibilitás érdekében a CropScanAg külön installációs készletet hozott létre. A gabonaanalizátor segítségével a gazdák közvetlenül a géptől szerezhetik be a valós idejű adatokat a különböző növénykultúrák betakarítási paramétereit illetően.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mostantól a John Deere X9 kombájnja is felszerelhető a CropScan 3300H gabonaelemző készülékével. A CropScanAg ugyanis megalkotott egy olyan installációs csomagot, amivel a nagy amerikai gépgyártó legnagyobb kombájnja is kompatibilis lesz a gabonaanalizátorral - olvasható a Future Farming oldalán. A cég közleménye szerint a gabonaelemző  így közvetlenül a gépből fog valós idejű fehérje-, nedvesség-, olaj-, keményítő- és rostadatokat szolgáltatni a búzát, az árpát, a repcét, a kukoricát, a szójababot és más gabonaféléket és olajos magvakat illetően.

A John Deere szerint az új készlet tartalmaz egy speciális rögzítőelemet a csatlakozás biztosítására. A gabonaelemző ezáltal ténylegesen is az X9-es részévé válik. A mintavevő egy extra hosszú optikai kábel segítségével a gabonaelszívó külső oldalára van felszerelve, a CropScan 3300H NIR spektrométer pedig kombájn fülkéjében kapott helyet. E kettő összekapcsolása teszi lehetővé a gabonaadatok rögzítését és elemzését. A cég állítása szerint ezentúl minden egyes tartály- vagy tartályrakománynál akár 240 mintát is be fognak tudni olvasni, ahogy a gabonát vagy olajos magvakat betakarítják. A kombájnból származó fehérje- és termésadatok kombinálásával olyan új szántóföldi adatrétegek fognak rendelkezésre állni, amelyek segíteni fogják a gazdálkodókat a termés minőségének és mennyiségének kezelésében, valamint a következő betakarításhoz szükséges változó arányú nitrogéntrágyázási alkalmazások kidolgozásában.

A CropScanAg kapcsolatot hoz létre a John Deere Operations Centre és a CropScanAg Cloud között. Az API lehetővé teszi a határfájlok automatikus feltöltését a fülkében elhelyezett CropScan 3300H érintőképernyős tabletre. A következő hónapokban a John Deere műveleti központból származó hozamot közvetlenül a CropScanAg Cloudba is fel lehet majd tölteni. Ennek eredményeképpen a gazdálkodók egyetlen helyen rögzíthetik majd a betakarítás során gyűjtött összes szántóföldi adatot. A gabonaanalizátor felhasználói ingyenes hozzáféréssel rendelkeznek majd a portálhoz, így nekik lehetőségük lesz az adatfájljaik letöltésére.

A CropScanAg N-GAUGE Harvest Manager App és a Nutrient Manager Apps segítségével a gazdálkodók közvetlenül okostelefonjukról vagy táblagépükről tekinthetik meg és kezelhetik betakarítási adataikat. Az N-GAUGE Harvest Manager egy virtuális tárolórendszert biztosít a felhőben, ahol a minőségi, azaz a fehérje-, nedvesség- és olajadatok minden egyes tartály- vagy tárolórakományra vonatkozóan rögzítésre kerülnek, majd nyomon követhetők, ahogy a gabonaszemek a kombájntól a szántóföldi tárolón át a silóba és a vásárlóhoz kerülnek.

A szántóföldi térképek megtekintése intelligens eszközökön

A gazdálkodók és agronómusaik közvetlenül az okoskészülékükön is megtekinthetik a fehérje, a nedvesség, az olajtartalom, a hozam és tengerszint feletti magasság alapján létrehozott összes szántóföldi térképet. A közlemény kitért rá, hogy az N-GAUGE Nutrient Manager egy fejlett modul, amely saját fejlesztésű algoritmusokat használ az egyes mezők teljesítményadatainak kiszámításához és okoseszközön történő megjelenítéséhez. Ezek a teljesítménytérképek tartalmazzák a fehérje/hozam korrelációt, a nitrogén-, kálium-, foszfor- és kéneltávolítást, a nitrogénfelhasználás hatékonyságát és a vízfelhasználás hatékonyságát.

A tápanyag-kezelő alkalmazásból közvetlenül a tápanyag-kezelő alkalmazással lehet változó adagolású trágyázási előírásokat generálni, majd a John Deere műveleti központba küldeni, hogy letölthessék a permetezőgépekre, szórókra vagy vetőgépekre.

Jobb nitrogéngazdálkodás

A CropScanAg szerint a kombinált analizátor és a CropScanAg N-GAUGE alkalmazások zártkörű megoldást nyújtanak a John Deere felhasználóknak a gabonafélék gazdaságon belüli és kívüli kezelésére, valamint a jobb nitrogéngazdálkodás révén a hozam javítására. A műtrágya és a kombájnok növekvő költségei mellett a CropScan 3300H évi 20-30%-os megtérülést kínál.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?