2021. április 19. hétfő Emma

Hírek - Gépek

A baromfikeltetők rendszere változik

Rendeletmódosítással változtatott a baromfikeltető állomások engedélyezési és működési szabályozásán a Vidékfejlesztési Minisztérium – olvasható a Baromfi Terméktanács MTI-nek adott közleményében.
 
 

A változtatás célja az, hogy igazodjanak a tenyésztési hatóságként eljáró Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szervezeti átalakulásához az előírások.

Az MgSzH területi szervezetének engedélye kell majd a keltetőállomások üzemeltetéséhez, a változtatás életbelépésétől. A hivatal a közeljövőben közzéteszi az ehhez szükséges formanyomtatványt. A korrekcióknak ezután is regisztráltatniuk kell magukat az úgynevezett országos tenyésztési információs rendszerben (tir), ezen felül pedig az MgSzH-s keltetési engedélyezési rendszerbe is be kell jelentkezniük.

A rendelet szabályozza a hatósági mintavételi és minősítési előírásokat is, amelyek alkalmazása ugyanakkor nem kötelező a baromfikeltetők számára. A vállalkozásoknál akkor kell mintákat venni, ha a tenyésztojás- vagy naposbaromfi-forgalmazásban az általánosnál szigorúbb kötelezettségeket vállalnak magukra a piaci előnyök megtartása vagy megszerzése érdekében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu