2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Gépek

Csúcsbeállítás a CLAAS-nál: itt a 35 ezredik JAGUAR silózó

Legördült a napokban a gyártósorról a 35 ezredik CLAAS JAGUAR silózó a németországi Harsewinkelben. A CLAAS a fokozódó verseny ellenére több mint 50 százalékos részesedéssel továbbra is vezeti a silózó gépek világpiacát.
 
 

A napokban elkészült, 653 lóerős 960-as JAGUAR rekordot állított fel a CLAAS silózók történetében. Ez volt a 35 ezredik gép az első önjáró silózó 1973-as legyártása óta.

A vontatott silózás technikája Bad Saulgau-ból származik, az első önjáró silózót pedig Harsewinkelben szerelték össze. A 30 ezredik JAGUAR 2011 novemberében, a 35 ezredik pedig az idén március 25-én gördült le a németországi gyártósorról.

A CLAAS silózók gyártása három üzem munkájának eredménye. A szecskázó egység, az ORBIS és RU kukorica adapter, a DIRECT DISC direktvágó adapter és a PICK UP rendfelszedő Bad Saulgau-ból származik. A hajtott hidak, a szemroppantók, a hajtóművek és a különböző szelepek Paderbornban készülnek. A JAGUAR-t pedig Harsewinkelben szerelik össze. A gyártási szezonban 100 szerelő akár 9 darab JAGUAR-t is elkészíthet naponta.

A mostani dátum azt is jelenti, hogy a CLAAS a silózó gépeket már negyvenkét évi gyártja. Bár a piacon a verseny egyre élesebb, a cég több mint 50 százalékos részesedéssel továbbra is vezető szerepet tölt be - közölte a bajai központú Axiál Kft.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu