Nagyot robbantott az AXIÁL: durva, milyen géppel rukkoltak elő

Nagyot robbantott az AXIÁL: durva, milyen géppel rukkoltak elő

agrarszektor.hu
A piacon 25 évvel ezelőtt megjelenő XERION traktorral a CLAAS új mércét állított fel a multifunkcionalitás és sokoldalúság terén a nagyteljesítményű erőgépek kategóriájában. A német gépgyártó a jeles évfordulót kereskedelmi partnereivel és ügyfeleivel közösen ünnepli, egy limitált különleges kiadással.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az 1997-es év nemcsak a traktorgyártás terén, hanem a CLAAS életében is mérföldkövet jelentett. A négy évvel korábban bemutatkozó XERION 2500 traktor formájában az addigi legsokoldalúbb nagy teljesítményű erőgép került be a CLAAS portfóliójába, ami ráadásul a "Huckepack" eszközhordozó bázisjármű óta az első új traktor a kínálatban. Több mint 20 évnyi fejlesztés után a CLAAS első sorozatgyártásra kész, 250 lóerős Caterpillar hathengeres motorral felszerelt és CLAAS gyártmányú HM08 fokozatmentes váltóval rendelkező XERION modellje új termékkategóriát teremtett - olvasható az AXIÁL Kft. közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A négy függesztő- és felépítmény-felületnek, a hatalmas hasznos teherbírásnak, a forgó fülkének, valamint az azonos méretű hajtott kerekekkel rendelkező két kormányzott tengelynek és az állandó összkerékhajtásnak köszönhetően a XERION már akkor is számos területen egyedülálló volt. Legyen szó akár a talajt kímélő oldalazó-kormányzású, önjáró hígtrágya-kijuttató eszközről; vagy akár kompakt önjáró cukorrépa-betakarítógépről; esetleg önjáró nagy területteljesítményű kaszáról akár hátramenetben, hármas kaszakombinációval; sőt akár nagy teljesítményű vetőgép-kombinációról rögzített magtartállyal - a XERION fokozatosan új alkalmazási területeket nyitott.

A XERION 3300 elnevezésű típussal 2004-ben került sor a ZF gyártmányú fokozatmentes sebességváltókra való átállásra. Ettől kezdve a XERION a nagy vonóerő szinonimája is lett - ez pontosan a megfelelő időben érkezett az akkoriban megjelenő intenzív, nagy munkaszélességű, nehéz-kultivátorok és a nagy munkaszélességű rövidtárcsák számára. A nagyobb motorteljesítménynek és a fülke mögötti 120 mm átmérőjű vonógolyónak köszönhetően már a nagy térfogatú hígtrágya-szállító kocsikkal való munkavégzés is lehetségessé vált. Ezzel egyidejűleg a SADDLE TRAC változat is bekerült a modellpalettába, melynek vezetőfülkéje a motor fölött helyezkedik el.

EZ IS ÉRDEKELHET

Limitált évfordulós kiadás

Ma már évente közel 400 XERION gördül le a gyártósorról, ráadásul az elmúlt három évben az eladási számok megduplázódtak, hiszen az elismert traktor a legkülönbözőbb alkalmazási területeken teljesít sikeresen. Európa szívében, Kazahsztán vidékein, Észak-Amerikában a préri végtelenjében, Ausztrália gigantikus farmjain, Ázsia gazdaságaiban, sőt Dél-Amerikában, Ausztráliában és Dél-Afrikában is dolgozik a típus. Az évforduló alkalmából a CLAAS a XERION kulcspiacai számára egy egészen limitált, retro megjelenésű különkiadást készít, mely az 1997-es első XERION 2500-as színösszeállításán alapul. A limitált kiadás látható lesz a kiállításokon, valamint kizárólag a hűséges XERION-használók számára lesz elérhető. Ezen kívül minden 2022 augusztusa és 2023 augusztusa között gyártott XERION kap egy évfordulós matricát az utastér ajtajára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?