Nagyot robbantott az AXIÁL: durva, milyen géppel rukkoltak elő

Nagyot robbantott az AXIÁL: durva, milyen géppel rukkoltak elő

agrarszektor.hu
A piacon 25 évvel ezelőtt megjelenő XERION traktorral a CLAAS új mércét állított fel a multifunkcionalitás és sokoldalúság terén a nagyteljesítményű erőgépek kategóriájában. A német gépgyártó a jeles évfordulót kereskedelmi partnereivel és ügyfeleivel közösen ünnepli, egy limitált különleges kiadással.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az 1997-es év nemcsak a traktorgyártás terén, hanem a CLAAS életében is mérföldkövet jelentett. A négy évvel korábban bemutatkozó XERION 2500 traktor formájában az addigi legsokoldalúbb nagy teljesítményű erőgép került be a CLAAS portfóliójába, ami ráadásul a "Huckepack" eszközhordozó bázisjármű óta az első új traktor a kínálatban. Több mint 20 évnyi fejlesztés után a CLAAS első sorozatgyártásra kész, 250 lóerős Caterpillar hathengeres motorral felszerelt és CLAAS gyártmányú HM08 fokozatmentes váltóval rendelkező XERION modellje új termékkategóriát teremtett - olvasható az AXIÁL Kft. közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A négy függesztő- és felépítmény-felületnek, a hatalmas hasznos teherbírásnak, a forgó fülkének, valamint az azonos méretű hajtott kerekekkel rendelkező két kormányzott tengelynek és az állandó összkerékhajtásnak köszönhetően a XERION már akkor is számos területen egyedülálló volt. Legyen szó akár a talajt kímélő oldalazó-kormányzású, önjáró hígtrágya-kijuttató eszközről; vagy akár kompakt önjáró cukorrépa-betakarítógépről; esetleg önjáró nagy területteljesítményű kaszáról akár hátramenetben, hármas kaszakombinációval; sőt akár nagy teljesítményű vetőgép-kombinációról rögzített magtartállyal - a XERION fokozatosan új alkalmazási területeket nyitott.

A XERION 3300 elnevezésű típussal 2004-ben került sor a ZF gyártmányú fokozatmentes sebességváltókra való átállásra. Ettől kezdve a XERION a nagy vonóerő szinonimája is lett - ez pontosan a megfelelő időben érkezett az akkoriban megjelenő intenzív, nagy munkaszélességű, nehéz-kultivátorok és a nagy munkaszélességű rövidtárcsák számára. A nagyobb motorteljesítménynek és a fülke mögötti 120 mm átmérőjű vonógolyónak köszönhetően már a nagy térfogatú hígtrágya-szállító kocsikkal való munkavégzés is lehetségessé vált. Ezzel egyidejűleg a SADDLE TRAC változat is bekerült a modellpalettába, melynek vezetőfülkéje a motor fölött helyezkedik el.

EZ IS ÉRDEKELHET

Limitált évfordulós kiadás

Ma már évente közel 400 XERION gördül le a gyártósorról, ráadásul az elmúlt három évben az eladási számok megduplázódtak, hiszen az elismert traktor a legkülönbözőbb alkalmazási területeken teljesít sikeresen. Európa szívében, Kazahsztán vidékein, Észak-Amerikában a préri végtelenjében, Ausztrália gigantikus farmjain, Ázsia gazdaságaiban, sőt Dél-Amerikában, Ausztráliában és Dél-Afrikában is dolgozik a típus. Az évforduló alkalmából a CLAAS a XERION kulcspiacai számára egy egészen limitált, retro megjelenésű különkiadást készít, mely az 1997-es első XERION 2500-as színösszeállításán alapul. A limitált kiadás látható lesz a kiállításokon, valamint kizárólag a hűséges XERION-használók számára lesz elérhető. Ezen kívül minden 2022 augusztusa és 2023 augusztusa között gyártott XERION kap egy évfordulós matricát az utastér ajtajára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?