Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista

agrarszektor.hu
2021 augusztusában a magyar gazdák közel 27 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 nyolcadik hónapjához képest pedig 22,6 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 62-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 28 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Claas, negyedik a JCB, ötödik pedig a Solis volt az év nyolcadik hónapjában.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

2021 augusztusában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Claas, a JCB és a Solis voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 62-t adtak el augusztusban, ami 21-gyel több, mint egy évvel korábban, míg New Hollandból 28 darab, 18-cal több talált gazdára. Claas-ból 2-vel kevesebbet, 18 darabot vásároltak most a gazdák, JCB-ből 1-et, 10 darabbal többet, Solis-ból pedig 12-t, 8-cal több traktort értékesítettek most augusztusban, mint 2020-ban. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Fendt, a Massey Ferguson és a Polaris.

2021 augusztusában összesen 228 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 26,7 százalékkal többet jelent, 2020 augusztusában ugyanis 180 traktor kelt el. 2019-hez képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 186 darabot értékesítettek, 22,6 százalékkal kevesebbet, mint most. Jól látszik tehát, hogy az előző évekhez képest, idén augusztusban jelentősen megnőtt a traktorvásárlások száma Magyarországon, ráadásul júliushoz képest is növekdés tapasztalható. 2021-ben eddig 2072 traktor talált gazdára, a tavalyi év első nyolc hónapjában azonban 2002 darab, ami 3,5 százalékkal kevesebb eladott gépet jelent.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?