Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: durva, mennyit adnak el belőle itthon

agrarszektor.hu
2023 januárjában a magyar gazdák 1,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 első hónapjához képest azonban 43 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 58-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a New Holland végzett, amelyből 31 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Claas volt az év első hónapjában.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2023 januárjában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Fendt, a Solis és a Claas voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 58-at adtak el januárban, ami 24-gyel több, mint egy évvel korábban, míg New Holland-ból 31 darab, 15-tel több talált gazdára. Fendt-ből 1-gyel többet, 28 darabot vásároltak most a gazdák, Solis-ból 22-t, 5-tel kevesebbet, Claas-ból pedig 19-et, 2-vel több traktort értékesítettek 2023 januárjában, mint 2022 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Massey Ferguson, a Steyr, a Case és a Deutz-Fahr.

2023 januárjában összesen 276 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 4 darabbal, azaz 1,4 százalékkal jelent kevesebbet, 2022 januárjában ugyanis 280 traktor kelt el. 2021-hez képest viszont durván megnőtt az eladott traktorok száma, akkor mindössze 193 darabot értékesítettek, 43 százalékkal kevesebbet, mint most. A 2023-as évről tehát elmondható, hogy 2022 első hónapjához képest most még csendesebb a piac, és kevesebb az eladott gép, 2021-hez képest azonban tavaly és idén is jobban pörögnek az eladások. Tartogathat tehát még meglepetéseket a 2023-as év az eladott gépek számát tekintve Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?